Columns

Ieder kind is uniek!

Onze twee kinderen zijn totaal verschillend. Dat zie je aan hun karaktereigenschappen en hun interesses. Maar je ziet het vooral als het om eten gaat. En dat vind ik best gek, want ik heb ze toch echt op precies dezelfde manier leren eten.


Keep on dreaming, keep on laughing

Er is de laatste tijd veel te doen over vitamine B. Omdat ik benieuwd was naar de wetenschappelijke onderbouwing van een aantal uitspraken, was ik aan het surfen op het internet. Daarbij viel mijn oog op een artikel uit 2015 met als titel: Vitamin B could help sleepers realise their dreams (vitamine B kan slapers helpen hun dromen te realiseren). Ik wist dat B-vitamines...


Sporten is niet mijn ding!

Wat een sportzomer hebben we gehad! En wat heb ik genoten. Ik vind sport echt geweldig …om te kijken. Maar dat is ook precies waar het de laatste tijd bij blijft: kijken.


Vitaminemythes

De laatste dagen is er een soort rust over mij gekomen. En ik weet ook precies waar dat door komt. Mijn redder heet Martijn Katan, doorprikker van mythes, hypes en andere wetenschap waar te veel valse lucht in is geblazen.


Kroket met vitamines

Ik ben in de supermarkt, heb weinig tijd en een jengelend kind aan mijn hand. Opeens bedenk ik me dat de ontbijtgranen op zijn. ‘Nu met extra vitamine D’, staat er op het pak. Ik werp een kritische blik op het etiket. Naast vitamine D is een heel scala aan vitamines in dit product gestopt, maar het bevat ook veel suiker en vet en weinig vezels. Ben ik misleid?


Met de poten in de klei!

Klei zou het lichaam reinigen en zorgen dat mineralen beter worden opgenomen. Ik vermoed niet dat klei een prominente plek zal krijgen in de nieuwe schijf van vijf, die over twee weken verschijnt. Toch is er nu al meer aandacht in de media voor klei dan de schijf van vijf zal krijgen, gok ik. De reden: gezonde voeding is niet sexy!


Wat mij beweegt in het nieuwe jaar

Ik heb genoten van al het lekkere eten de afgelopen tijd, daar niet van. Maar ik geniet misschien nog wel meer van een frisse start: een nieuw jaar met goede voornemens en uitdagingen. Heerlijk! Mijn ultieme manier om de kilo’s weer kwijt te raken is trainen voor de marathon van Berlijn. En daar blijft het niet bij. Het hele jaar door let ik op wat ik eet en sport ik...


Complete verwarring met gezond verstand

Afgelopen maand las ik een aantal publicaties over vitamine D. De ene studie beweerde dat vitamine D geen invloed heeft op bot- en spiersterkte en vallen na de overgang; de andere studie liet zien dat vitamine D en bewegen wél effect hebben. Mijn eerste reactie: verwarring!


Artikel 1 tot 8 van 12
<< Eerste < Vorige 1-8 9-12 Volgende > Laatste >>

Deel: