Nieuws

Blijf op de schaats met vitamine D!

18 januari 2017

Het is volop winter en op enkele plekken kun je al schaatsen op natuurijs. Als je gaat schaatsen is het zaak om niet te vallen. Vitamine D helpt een handje: je blijft makkelijker op de been. En als je valt, dan kunnen stevige botten er beter tegen.


Basisvoeding en vitamine D voor kinderen

17 januari 2017

Uit recent onderzoek is gebleken dat een deel van de jonge kinderen een tekort heeft aan ijzer en/of vitamine D. Het Vitamine Informatie Bureau raadt ouders aan om vooral te zorgen voor een gezonde basisvoeding.


Verband tussen vitamine D en hoofdpijn

12 januari 2017

Recent onderzoek aan de Universiteit van Kuopio in Finland laat een verband zien tussen een laag vitamine D-gehalte en hoe vaak mannen hoofdpijn hebben.


Zwangerschapsvitamines op een rij

11 januari 2017

Als je zwanger bent vraagt je lichaam om iets extra’s. Gezonde voeding is de basis, maar levert niet alle zwangerschapsvitamines. Het is tijdens de zwangerschap nodig om extra vitamines te nemen.


Vijf tips voor een fit Nieuwjaar!

10 januari 2017

Het Vitamine Informatie Bureau geeft je vijf tips om het jaar fit en energiek te beginnen en vol te houden wat je van plan was.


Vitamine D of levertraan: moet je kiezen?

5 januari 2017

Roep ‘levertraan’ en je ziet meteen wie het ooit geslikt heeft. Want mensen die de smaak van levertraan van vroeger kennen, trekken meteen een vies gezicht. Een tijd was levertraan uit beeld, vooral door de komst van vitamine D-supplementen. Maar tegenwoordig kun je het weer overal kopen, en er worden opnieuw bijzondere eigenschappen aan toegedicht. Maar wat moet je nou...


10x sportvitamines en -mineralen

4 januari 2017

Heb jij je ook voorgenomen om in het nieuwe jaar écht serieus weer meer te gaan sporten? Prima voornemen, sporten is gezond! Ga maar na: je hebt minder kans op ziekten, je blijft makkelijker op gewicht en je houdt je weerstand op peil. Als je gaat sporten verbruik je meer energie. Als je die energie aanvult met gezonde voeding, dan krijg je vanzelf ook meer vitamines en...


Extra vitamines? Een goed voornemen!

2 januari 2017

Aan het begin van het jaar hebben we veel goede voornemens. Stoppen met roken, meer bewegen en gezonder eten. Maar het blijkt moeilijk om ze vol te houden. Maar liefst 92% van de goede voornemens mislukt.


Zelfs in een oliebol zitten vitamines!

29 december 2016

Heerlijk, een oliebol op Oudjaarsavond! Maar wat zit er eigenlijk in? Oliebollen zijn een gefrituurd gistdeeggerecht uit de lage landen. En dat frituren zorgt dat ze veel vet bevatten. Maar wist je dat er ook vitamines in zitten?


6x energie in de laatste week van het jaar

27 december 2016

De kerstdagen zitten er weer op! Dagen dat we vaak veel binnen zitten en (te) veel eten. Wil je je je energie nog even een boost geven in de laatste week van het jaar? We geven je zes tips:


Artikel 1 tot 10 van 210

Deel: