Nieuws

Tips voor een gezond ontbijt met kinderen

18 september 2017

Ontbijten blijft een uitdaging. Niet iedereen lukt het elke dag! Heeft je kind moeite met ontbijten? We geven je zes tips om het wat gemakkelijker te maken.


Aandacht voor Vitamine D

13 september 2017

De verkoop van vitamine D-supplementen stijgt. Over de oorzaak hiervan sprak Suzan Tuinier van het Vitamine Informatie Bureau op BNR Nieuwsradio. Er is een aantal redenen die hierbij een rol spelen, aldus Suzan: betere opvolging van het advies van de Gezondheidsraad, meer aandacht bij huisartsen, meer wetenschappelijk onderzoek én op advies van mensen in de omgeving.


Ontbijten goed voor inname vitamines

12 september 2017

Uit onderzoek aan het Engelse King’s College in Londen, blijkt dat het ontbijt bijdraagt aan een hogere inname van vitamines en mineralen bij kinderen tot 18 jaar. In dat opzicht is ontbijten dus hartstikke gezond. De vraag is of deze resultaten ook gelden voor Nederlandse kinderen. We vroegen het Dr. Gerda Pot, die als Nederlandse onderzoekster dit Engelse onderzoek leidde.


Seizoensgroenten: duurzaam, goedkoop en rijk aan vitamines

28 augustus 2017

Seizoensgroenten zijn niet alleen duurzaam, maar ook goedkoop en rijk aan vitamines en mineralen. Een goede reden dus om deze groenten eens in het zonnetje te zetten. Want zeg nou zelf, wat is er lekkerder dan een maaltijd met lekkere, verse groenten van eigen bodem.


Zomerse vitaminetoppers!

24 augustus 2017

Het is volop zomer! Met al die zomergroente zal het wel goed zitten met de vitamines en mineralen in mijn eten, zul je denken. Mooi niet! Komkommer en sla zitten bijvoorbeeld vol met water en bevatten bijna geen vitamines en mineralen...


Lunchwandelen: fit met vitamines!

22 augustus 2017

‘Bewegen is goed, meer bewegen is beter’ is een van de adviezen van de Gezondheidsraad in de nieuwe ‘Beweegrichtlijnen 2017’. Bewegen verlaagt het risico op chronische ziekten, verbetert de spierkracht en fitheid, en verlaagt bij oudere mensen de kans op botbreuken. Bewegen en gezond eten, met vitamines en mineralen, gaan daarom hand in hand. Dus je slaat twee vliegen in één...


Zo zorg je voor voldoende vitamines: 7 tips

17 augustus 2017

Vind jij het ook zo moeilijk om elke dag gezond te eten? Je bent niet de enige. Uit onderzoek van het RIVM blijkt namelijk dat het ons niet lukt om te eten volgens de Schijf van Vijf. Maar toch: blijf het proberen! Deze zeven tips helpen je een handje, zodat je goed zit met je vitamines.


Vegetarisch eten: groter risico op depressie bij mannen

14 augustus 2017

Een vegetarische voeding wordt in verband gebracht met een aantal gezondheidsvoordelen: lager risico op overlijden als gevolg van hart- en vaatziekten, obesitas of diabetes. Maar er lijkt ook een keerzijde aan vegetarisch eten: een hoger risico op depressies.


Vitamines voor een stralende huid!

4 augustus 2017

Je huid beschermt je het hele jaar door. Tegen kou, regen én hitte. Zeker nu, in de zon, moet je je huid natuurlijk in goede conditie houden. Vitamines helpen een handje. Tegelijkertijd is je huid zelf een vitamine D-fabriek. Nu, midden in de zomer, draait-ie op volle toeren!


5 Tips bij vervelende zomerkwaaltjes

1 augustus 2017

Roodverbrand, gemene spierpijn of ineens snipverkouden: zo wordt de zomer een stuk minder leuk. Gelukkig kun je er best iets aan doen. Geen paniek dankzij de 5 tips van het Vitamine Informatie Bureau.


Artikel 1 tot 10 van 203

Deel: