Nieuws

7 tips over sportvitamines!

25 juli 2017

Sport, vitamines en mineralen horen bij elkaar. Een tekort zorgt er namelijk voor dat we minder goed presteren. Gezond eten is dus extra belangrijk als je sport. Dan krijg je die sportvitamines binnen.


Extra vitamines: niet alleen voor topsporters

19 juli 2017

Topsporters moeten heel gezond eten én een supplement nemen. Wie de renners in de Tour de France zag bikkelen, kan zich daar iets bij voorstellen. Maar dat advies is ook voor niet-sporters misschien helemaal niet zo verkeerd. ‘Want als topsporters zich al niet aan de aanbevelingen houden, wie doet het dan wel?’ Dat zegt Floris Wardenaar in een net verschenen gids van de...


Oudere kinderen krijgen onvoldoende vitamine D

18 juli 2017

Uit nieuw Haags onderzoek komt naar voren dat veel ouders alleen de eerste drie jaar extra vitamine D geven. Ze weten niet dat kinderen met donkere of en getinte huid én kinderen die onvoldoende buiten komen ook na hun vierde verjaardag extra vitamine D nodig hebben.


6 feiten over vitamine D en de zwangerschap

14 juli 2017

Als je zwanger wilt worden of als je al zwanger bent, wil je natuurlijk goed voor jezelf en je ongeboren kind zorgen. Je eet waarschijnlijk gezond, rookt niet en gebruikt geen alcohol. En je slikt foliumzuur vanaf het moment dat je zwanger wil worden. Maar ook vitamine D is een belangrijke vitamine tijdens je zwangerschap. We zetten de feiten op een rij:


Negen vitamines geven energie voor tien!

7 juli 2017

Het is zomer! Niets is heerlijker dan daar volop van te genieten. Maar dan moet je er wel genoeg energie voor hebben. Het kan zijn dat je je juist nu ontzettend moe en lusteloos voelt. Zo vermoeid, dat alles voelt als een verplichting. Maar hoe breng je je energieniveau op peil? Negen vitamines én mineralen geven je energie voor tien deze zomer!


De te weinig top 5

30 juni 2017

We wisten het natuurlijk, maar toch is het weer even schrikken. Uit nieuw onderzoek van het RIVM blijkt dat het ons niet lukt om volgens de Richtlijnen Goede Voeding te eten. Het RIVM vergelijk ons eetpatroon met deze adviezen. Van een aantal groepen krijgen we te weinig binnen: de te weinig top 5.


Kou vatten in de zomer?

12 juni 2017

In Nederland wisselen warme en koude dagen elkaar soms in razend tempo af. Heeft die plotselinge kou invloed op je weerstand? Met ander woorden: kun je in de zomer ‘kou vatten’? We zochten het uit!


10x sportvitamines en -mineralen

8 juni 2017

Sporten is gezond: je hebt minder kans op ziekten, je blijft makkelijker op gewicht en je houdt je weerstand op peil. Als je gaat sporten verbruik je meer energie. Als je die energie aanvult met gezonde voeding, dan krijg je vanzelf ook meer vitamines en mineralen binnen. Maar welke zijn het belangrijkste? We zetten het op een rij.


Zomerfruit zit vol vitamines!

30 mei 2017

Zomerfruit is nu volop te krijgen. We kunnen volop genieten van aardbeien, frambozen, bessen en perziken. Heerlijk! En zomerfruit is ook nogeens super rijk aan vitamines en mineralen!


Goedkope vitamines? 7 budgettips!

1 mei 2017

Bijna 1 op de 3 Nederlanders staat weleens rood. Maar dat is helemaal niet nodig. Een groot deel van ons inkomen geven we namelijk uit aan eten. En dat kan best goedkoper, maar wel met voldoende vitamines. We leggen uit hoe!


Deel: