Nieuws

Supplementen: neem je ze wel of niet?

8 februari 2017

Over vitamines wordt veel geschreven en gepraat. En zeker nu het weer kwakkelt en veel mensen verkouden of ziek zijn. Vitamines zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Maar hebben supplementen zin? Moet je ze nu wel of niet nemen? De adviezen spreken elkaar vaak tegen. Het Vitamine Informatie Bureau gaat het liefst uit van gezond verstand.


Dit doen vitamines voor je haar!

3 februari 2017

Glanzend, gezond haar en een goede coupe? Vanzelf gaat dat niet. De kapper helpt een handje. Maar voor gezond haar zorg je zelf. Gevarieerde voeding vormt de basis, want ook voor haar geldt: gezond van binnen, mooi van buiten. Vitamines en mineralen doen de rest en zorgen voor groei, kracht en glans. Het Vitamine Informatie Bureau zet de haarvitamines (en mineralen!) voor je...


10 x vitaminerijke wintergroentes

23 januari 2017

Tegenwoordig wordt veel groente in kassen verbouwd; het weer en de seizoenen spelen geen rol meer. Ook komt er steeds meer groente uit het buitenland. Toch is er niets mis met wintergroente: het barst van de vitamines én het is goed voor het milieu!


Basisvoeding en vitamine D voor kinderen

17 januari 2017

Uit recent onderzoek is gebleken dat een deel van de jonge kinderen een tekort heeft aan ijzer en/of vitamine D. Het Vitamine Informatie Bureau raadt ouders aan om vooral te zorgen voor een gezonde basisvoeding.


Verband tussen vitamine D en hoofdpijn

12 januari 2017

Recent onderzoek aan de Universiteit van Kuopio in Finland laat een verband zien tussen een laag vitamine D-gehalte en hoe vaak mannen hoofdpijn hebben.


Vijf tips voor een fit Nieuwjaar!

10 januari 2017

Het Vitamine Informatie Bureau geeft je vijf tips om het jaar fit en energiek te beginnen en vol te houden wat je van plan was.


Vitamine D of levertraan: moet je kiezen?

5 januari 2017

Roep ‘levertraan’ en je ziet meteen wie het ooit geslikt heeft. Want mensen die de smaak van levertraan van vroeger kennen, trekken meteen een vies gezicht. Een tijd was levertraan uit beeld, vooral door de komst van vitamine D-supplementen. Maar tegenwoordig kun je het weer overal kopen, en er worden opnieuw bijzondere eigenschappen aan toegedicht. Maar wat moet je nou...


10x sportvitamines en -mineralen

4 januari 2017

Heb jij je ook voorgenomen om in het nieuwe jaar écht serieus weer meer te gaan sporten? Prima voornemen, sporten is gezond! Ga maar na: je hebt minder kans op ziekten, je blijft makkelijker op gewicht en je houdt je weerstand op peil. Als je gaat sporten verbruik je meer energie. Als je die energie aanvult met gezonde voeding, dan krijg je vanzelf ook meer vitamines en...


Zelfs in een oliebol zitten vitamines!

29 december 2016

Heerlijk, een oliebol op Oudjaarsavond! Maar wat zit er eigenlijk in? Oliebollen zijn een gefrituurd gistdeeggerecht uit de lage landen. En dat frituren zorgt dat ze veel vet bevatten. Maar wist je dat er ook vitamines in zitten?


6x energie in de laatste week van het jaar

27 december 2016

De kerstdagen zitten er weer op! Dagen dat we vaak veel binnen zitten en (te) veel eten. Wil je je je energie nog even een boost geven in de laatste week van het jaar? We geven je zes tips:


Deel: