Nieuws

Vijf tips voor een fit Nieuwjaar!

10 januari 2017

Het Vitamine Informatie Bureau geeft je vijf tips om het jaar fit en energiek te beginnen en vol te houden wat je van plan was.


Vitamine D of levertraan: moet je kiezen?

5 januari 2017

Roep ‘levertraan’ en je ziet meteen wie het ooit geslikt heeft. Want mensen die de smaak van levertraan van vroeger kennen, trekken meteen een vies gezicht. Een tijd was levertraan uit beeld, vooral door de komst van vitamine D-supplementen. Maar tegenwoordig kun je het weer overal kopen, en er worden opnieuw bijzondere eigenschappen aan toegedicht. Maar wat moet je nou...


10x sportvitamines en -mineralen

4 januari 2017

Heb jij je ook voorgenomen om in het nieuwe jaar écht serieus weer meer te gaan sporten? Prima voornemen, sporten is gezond! Ga maar na: je hebt minder kans op ziekten, je blijft makkelijker op gewicht en je houdt je weerstand op peil. Als je gaat sporten verbruik je meer energie. Als je die energie aanvult met gezonde voeding, dan krijg je vanzelf ook meer vitamines en...


Zelfs in een oliebol zitten vitamines!

29 december 2016

Heerlijk, een oliebol op Oudjaarsavond! Maar wat zit er eigenlijk in? Oliebollen zijn een gefrituurd gistdeeggerecht uit de lage landen. En dat frituren zorgt dat ze veel vet bevatten. Maar wist je dat er ook vitamines in zitten?


6x energie in de laatste week van het jaar

27 december 2016

De kerstdagen zitten er weer op! Dagen dat we vaak veel binnen zitten en (te) veel eten. Wil je je je energie nog even een boost geven in de laatste week van het jaar? We geven je zes tips:


Vitamine G voor een heerlijke kerst!

23 december 2016

De kerststress wordt overal voelbaar. Wanneer zijn we bij wie? Is de boom wel net zo mooi versierd zoals in het tuincentrum? Wat gaan we eten en wanneer doen we boodschappen? Past dat leuke jurkje nog? Maar laten we ons vooral niet te druk maken. Genieten is het toverwoord, want genieten is gezond. Neem daarom veel vitamine G tijdens de kerst, met de G van genieten.


Moet je aardappels schillen of niet?

21 december 2016

Over het wel of niet schillen van aardappels hoor je soms tegenstrijdige geluiden. Moet je een aardappel schillen, of juist niet? En als je ze schilt, kun je dit dan beter zo dun mogelijk doen, omdat vitamines net onder schil zitten?


Vitamine B6 in vitaminesupplementen

19 december 2016

Vitamine B6 is een belangrijke vitamine, maar een teveel aan vitamine B6 kan schadelijk zijn voor de gezondheid. In vitaminesupplementen zou niet meer dan 21 milligram vitamine B6 per dag moeten zitten. Dit adviseert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan minister Schippers. Geen reden voor paniek: per dag heb je 1,5 mg vitamine B6 nodig, de maximumdosering is...


Vruchtbaarheid: wat doen vitamines en mineralen?

15 december 2016

Wie kent de verhalen niet: van oesters en eieren word je vruchtbaarder. Maar wat is daar nu van waar? En welke rol spelen vitamines en mineralen daarbij voor mannen én vrouwen? We zijn de literatuur ingedoken om de waarheid boven tafel te krijgen.


Meest gegeten groente rijk aan vitamines?

13 december 2016

Eet iedere dag 250 gram groente, is het advies. Nederlanders eten gemiddeld slechts 127 gram per dag. Maar er is goed nieuws! We kopen meer groente. Recent werd de top 5 met meest gegeten groente gepresenteerd. We keken naar de meest gegeten groentesoorten en naar de vitamines en mineralen die erin voorkomen.


Deel: