Nieuws

Vitamine G voor een heerlijke kerst!

23 december 2016

De kerststress wordt overal voelbaar. Wanneer zijn we bij wie? Is de boom wel net zo mooi versierd zoals in het tuincentrum? Wat gaan we eten en wanneer doen we boodschappen? Past dat leuke jurkje nog? Maar laten we ons vooral niet te druk maken. Genieten is het toverwoord, want genieten is gezond. Neem daarom veel vitamine G tijdens de kerst, met de G van genieten.


Moet je aardappels schillen of niet?

21 december 2016

Over het wel of niet schillen van aardappels hoor je soms tegenstrijdige geluiden. Moet je een aardappel schillen, of juist niet? En als je ze schilt, kun je dit dan beter zo dun mogelijk doen, omdat vitamines net onder schil zitten?


Vitamine B6 in vitaminesupplementen

19 december 2016

Vitamine B6 is een belangrijke vitamine, maar een teveel aan vitamine B6 kan schadelijk zijn voor de gezondheid. In vitaminesupplementen zou niet meer dan 21 milligram vitamine B6 per dag moeten zitten. Dit adviseert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan minister Schippers. Geen reden voor paniek: per dag heb je 1,5 mg vitamine B6 nodig, de maximumdosering is...


Vruchtbaarheid: wat doen vitamines en mineralen?

15 december 2016

Wie kent de verhalen niet: van oesters en eieren word je vruchtbaarder. Maar wat is daar nu van waar? En welke rol spelen vitamines en mineralen daarbij voor mannen én vrouwen? We zijn de literatuur ingedoken om de waarheid boven tafel te krijgen.


Meest gegeten groente rijk aan vitamines?

13 december 2016

Eet iedere dag 250 gram groente, is het advies. Nederlanders eten gemiddeld slechts 127 gram per dag. Maar er is goed nieuws! We kopen meer groente. Recent werd de top 5 met meest gegeten groente gepresenteerd. We keken naar de meest gegeten groentesoorten en naar de vitamines en mineralen die erin voorkomen.


10 x wat je moet weten over vitamine D

12 december 2016

Vitamine D is zonder twijfel de meest populaire vitamine op het moment. Er wordt veel onderzoek naar gedaan, en in Google wordt er veel meer gezocht op de zoekterm 'vitamine D. Medische professionals raden steeds vaker mensen aan om extra vitamine D te slikken. Dat is maar goed ook, want een groot deel van de Nederlanders heeft extra vitamine D nodig. Het Vitamine Informatie...


Lekkere winterkost vol energievitamines!

5 december 2016

Echte Hollandse kost smaakt met het winterse weer natuurlijk extra lekker. En daar komt bij dat die winterse maaltijden, zoals bijvoorbeeld een oer-Hollandse boerenkool stamppot, bomvol vitamines en mineralen zitten! Je krijgt er bijvoorbeeld veel energie van. En dat kunnen we in de wintermaanden goed gebruiken!


6 x zo zorg je dat je niet ziek wordt!

28 november 2016

Elke winter wordt gemiddeld één op de tien Nederlanders geveld door de griep. Verkouden zijn we wel twee tot vijf keer per jaar. Helemaal voorkomen kun je griep of verkoudheid niet, maar met deze tips maak je de kans wel een stuk kleiner dat je ziek wordt deze winter.


Nieuw: de Weerstandswaaier!

23 november 2016

In november schijnt de zon gemiddeld hooguit 2 uur per dag. Op 22 dagen van de maand regent het. En echt warm is het ook al niet. Onze weerstand wordt deze maand dus flink op de proef gesteld. Om niet ziek te worden is het vooral zaak om ziekteverwekkers op een afstand te houden. Vitamines en mineralen doen iets voor de weerstand, dat is vaak wel bekend. Maar welke dan, en wat...


Zo kun je een ijzertekort voorkomen!

11 november 2016

IJzer is een belangrijk mineraal. Het is onderdeel van hemoglobine dat in rode bloedcellen zit en zorgt voor het transport van zuurstof in ons lichaam. Een tekort aan ijzer kan vervelende klachten geven zoals moeheid, een bleke huid, duizeligheid en een verminderd concentratievermogen. Gelukkig kun je met voeding een ijzertekort voorkomen. We geven je 6 tips.


Deel: