Nieuws

7 feiten over vitamine D

18 april 2017

De zon schijnt volop! Uit dat zonlicht maakt ons lichaam vitamine D, een belangrijke vitamine voor botten en spieren. We zetten 7 feiten over zonnevitamine D voor je op een rij!


Bikinislank met vitamines

6 april 2017

We hebben nu al zin in de zomer! Maar past die bikini nog wel?! Maar het liefst wil je nog een paar kilo afvallen voordat je gaat genieten van de zon. Lees de 7 tips van het Vitamine Informatie Bureau en val op een gezonde manier af, met veel vitamines.


Verkouden? Zink kan helpen!

28 maart 2017

Het liefst wil je het verkoudheidsvirus op afstand houden, maar als dit niet is gelukt kan zink helpen. Uit Fins onderzoek blijkt dat dit mineraal de duur van een verkoudheid kan verkorten.


Vitamine-inname bij topsporters onderzocht

10 maart 2017

Als je zwanger bent vraagt je lichaam om iets extra’s. Gezonde voeding is de basis, maar levert niet alle zwangerschapsvitamines. Het is tijdens de zwangerschap nodig om extra vitamines te nemen.


Heerlijk fit de lente in…of toch niet?

6 maart 2017

Het is lente! Tijd om vol energie te gaan genieten van het heerlijke buitenleven. Maar niet iedereen lukt dat: veel mensen zijn juist moe. Niet alleen jonge ouders met een gezin, een baan en een druk sociaal leven. Ook ouder wordende mensen zijn vaak moe in deze tijd van het jaar. Welke rol spelen vitamines en mineralen daarbij? Het Vitamine Informatie Bureau zocht het voor je...


Moe? Deze vitamines kunnen helpen!

27 februari 2017

Verschillende vitamines en mineralen spelen een rol bij de energiestofwisseling. Ze zorgen dat energie wordt vrijgemaakt uit onze voeding. Sommige vitamines en mineralen helpen bij moeheid. We leggen uit hoe dat zit!


Natuurlijke versus synthetische vitamines

17 februari 2017

We krijgen bij het Vitamine Informatie Bureau regelmatig de vraag of het beter is om natuurlijke of synthetische vitamines te gebruiken. Wat is het verschil?


Supplementen: neem je ze wel of niet?

8 februari 2017

Over vitamines wordt veel geschreven en gepraat. En zeker nu het weer kwakkelt en veel mensen verkouden of ziek zijn. Vitamines zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. Maar hebben supplementen zin? Moet je ze nu wel of niet nemen? De adviezen spreken elkaar vaak tegen. Het Vitamine Informatie Bureau gaat het liefst uit van gezond verstand.


Dit doen vitamines voor je haar!

3 februari 2017

Glanzend, gezond haar en een goede coupe? Vanzelf gaat dat niet. De kapper helpt een handje. Maar voor gezond haar zorg je zelf. Gevarieerde voeding vormt de basis, want ook voor haar geldt: gezond van binnen, mooi van buiten. Vitamines en mineralen doen de rest en zorgen voor groei, kracht en glans. Het Vitamine Informatie Bureau zet de haarvitamines (en mineralen!) voor je...


10 x vitaminerijke wintergroentes

23 januari 2017

Tegenwoordig wordt veel groente in kassen verbouwd; het weer en de seizoenen spelen geen rol meer. Ook komt er steeds meer groente uit het buitenland. Toch is er niets mis met wintergroente: het barst van de vitamines én het is goed voor het milieu!


Deel: