Nieuws

Nieuw: de Weerstandswaaier!

23 november 2016

In november schijnt de zon gemiddeld hooguit 2 uur per dag. Op 22 dagen van de maand regent het. En echt warm is het ook al niet. Onze weerstand wordt deze maand dus flink op de proef gesteld. Om niet ziek te worden is het vooral zaak om ziekteverwekkers op een afstand te houden. Vitamines en mineralen doen iets voor de weerstand, dat is vaak wel bekend. Maar welke dan, en wat...


Zo kun je een ijzertekort voorkomen!

11 november 2016

IJzer is een belangrijk mineraal. Het is onderdeel van hemoglobine dat in rode bloedcellen zit en zorgt voor het transport van zuurstof in ons lichaam. Een tekort aan ijzer kan vervelende klachten geven zoals moeheid, een bleke huid, duizeligheid en een verminderd concentratievermogen. Gelukkig kun je met voeding een ijzertekort voorkomen. We geven je 6 tips.


EFSA: Nieuwe aanbevelingen vitamine D

8 november 2016

De EFSA (Europese voedsel- en warenautoriteit) heeft recent nieuwe aanbevelingen gedaan voor vitamine D-inname. Voor iedereen van 1 jaar is het advies 15 microgram (mcg)/dag, ook voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Voor kinderen van 7-11 maanden geldt een advies van 10 mcg/dag.


Graanproducten: lekker en gezond!

6 november 2016

Veel mensen denken bij graan aan tarwe. Maar rijst, maïs, gerst, spelt of rogge zijn ook voorbeelden van granen. Een graan is eigenlijk het zaad van een grassoort en is een rijke bron van vezels, ijzer en B-vitamines.


Hoort een ei erbij?

4 november 2016

Vitamine E is een vetoplosbare vitamine en komt vooral voor in plantaardige producten zoals granen, noten, zaden, oliën, groenten en fruit. Het is een belangrijke vitamine die bijdraagt aan het voorkomen van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker. Dit komt omdat deze vitamine ontstekingsremmend werkt en een antioxidant is: het beschermt onze...


Multivitamines: 6 Fabels en feiten

3 november 2016

Een kwart van de Nederlanders slikt dagelijks een multivitamine. De belangrijkste reden om een multivitamine te nemen: ter aanvulling op de dagelijkse voeding en voor een goede weerstand*. Maar wat is er nu eigenlijk waar en onwaar over multivitamines? Het Vitamine Informatie Bureau zet de meest opvallende fabels en feiten op een rij.


Goedkope vitamines? 7 budgettips!

20 oktober 2016

Bijna 1 op de 3 Nederlanders staat weleens rood. Maar dat is helemaal niet nodig. Een groot deel van ons inkomen geven we namelijk uit aan eten. En dat kan best goedkoper, maar wel met voldoende vitamines. We leggen uit hoe!


Jodiuminname sterk gedaald

18 oktober 2016

Onlangs presenteerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de resultaten het onderzoek naar de zout-, jodium- en kaliuminname in Nederland. Hieruit blijkt dat de zoutinname in 2015 nog steeds boven de aanbevolen 6 gram per dag ligt en de kaliuminname gelijk is gebleven. De jodiuminname is ten opzichte van 2006 sterk gedaald. Bij mannen is de jodiuminname...


Verkouden? Zink kan helpen!

11 oktober 2016

In de herfst worden we sneller verkouden. Het liefst wil je het virus op afstand houden, maar als dit niet is gelukt kan zink helpen. Uit Fins onderzoek blijkt dat dit mineraal de duur van een verkoudheid kan verkorten.


10 x Hollandse herfstgroente

11 oktober 2016

Het is herfst! Het wordt kouder en natter, maar gelukkig is lekkere verse groente van Hollandse bodem volop verkrijgbaar. Goed voor het milieu, want die groenten hebben geen duizenden kilometers hoeven afleggen voordat ze op je bord liggen. En gezond, want ze zitten vol vitamines en mineralen. Maar, welke soort kun je het beste kiezen? Het Vitamine Informatie Bureau...


Deel: