Nieuws

Basisvoeding en vitamine D voor kinderen

17 januari 2017

Uit recent onderzoek is gebleken dat een deel van de jonge kinderen een tekort heeft aan ijzer en/of vitamine D. Het Vitamine Informatie Bureau raadt ouders aan om vooral te zorgen voor een gezonde basisvoeding.


Verband tussen vitamine D en hoofdpijn

12 januari 2017

Recent onderzoek aan de Universiteit van Kuopio in Finland laat een verband zien tussen een laag vitamine D-gehalte en hoe vaak mannen hoofdpijn hebben.


Vijf tips voor een fit Nieuwjaar!

10 januari 2017

Het Vitamine Informatie Bureau geeft je vijf tips om het jaar fit en energiek te beginnen en vol te houden wat je van plan was.


Vitamine D of levertraan: moet je kiezen?

5 januari 2017

Roep ‘levertraan’ en je ziet meteen wie het ooit geslikt heeft. Want mensen die de smaak van levertraan van vroeger kennen, trekken meteen een vies gezicht. Een tijd was levertraan uit beeld, vooral door de komst van vitamine D-supplementen. Maar tegenwoordig kun je het weer overal kopen, en er worden opnieuw bijzondere eigenschappen aan toegedicht. Maar wat moet je nou...


Zelfs in een oliebol zitten vitamines!

29 december 2016

Heerlijk, een oliebol op Oudjaarsavond! Maar wat zit er eigenlijk in? Oliebollen zijn een gefrituurd gistdeeggerecht uit de lage landen. En dat frituren zorgt dat ze veel vet bevatten. Maar wist je dat er ook vitamines in zitten?


6x energie in de laatste week van het jaar

27 december 2016

De kerstdagen zitten er weer op! Dagen dat we vaak veel binnen zitten en (te) veel eten. Wil je je je energie nog even een boost geven in de laatste week van het jaar? We geven je zes tips:


Vitamine G voor een heerlijke kerst!

23 december 2016

De kerststress wordt overal voelbaar. Wanneer zijn we bij wie? Is de boom wel net zo mooi versierd zoals in het tuincentrum? Wat gaan we eten en wanneer doen we boodschappen? Past dat leuke jurkje nog? Maar laten we ons vooral niet te druk maken. Genieten is het toverwoord, want genieten is gezond. Neem daarom veel vitamine G tijdens de kerst, met de G van genieten.


Moet je aardappels schillen of niet?

21 december 2016

Over het wel of niet schillen van aardappels hoor je soms tegenstrijdige geluiden. Moet je een aardappel schillen, of juist niet? En als je ze schilt, kun je dit dan beter zo dun mogelijk doen, omdat vitamines net onder schil zitten?


Vitamine B6 in vitaminesupplementen

19 december 2016

Vitamine B6 is een belangrijke vitamine, maar een teveel aan vitamine B6 kan schadelijk zijn voor de gezondheid. In vitaminesupplementen zou niet meer dan 21 milligram vitamine B6 per dag moeten zitten. Dit adviseert de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan minister Schippers. Geen reden voor paniek: per dag heb je 1,5 mg vitamine B6 nodig, de maximumdosering is...


Vruchtbaarheid: wat doen vitamines en mineralen?

15 december 2016

Wie kent de verhalen niet: van oesters en eieren word je vruchtbaarder. Maar wat is daar nu van waar? En welke rol spelen vitamines en mineralen daarbij voor mannen én vrouwen? We zijn de literatuur ingedoken om de waarheid boven tafel te krijgen.


Deel: