Nieuws

5 x een gezonde start na je vakantie!

29 augustus 2016

De vakantie is voorbij en het normale leven is weer begonnen. Dat is best even wennen. Vitamines en mineralen geven je een steuntje in de rug en helpen je energieniveau op peil te houden. Het Vitamine Informatie Bureau geeft vijf tips om weer vol energie te beginnen!


Zomerse vitaminetoppers!

24 augustus 2016

Het is volop zomer! Met al die zomergroente zal het wel goed zitten met de vitamines en mineralen in mijn eten, zul je denken. Mooi niet! Komkommer en sla zitten bijvoorbeeld vol met water en bevatten bijna geen vitamines en mineralen...


Top 6 voedingsmiddelen met vitamine A

22 augustus 2016

Vitamine A is een belangrijke vitamine en speelt het een rol bij de groei, het gezichtsvermogen en de gezondheid van huid en tandvlees. We zetten 6 voedingsmiddelen voor je op een rij waar deze vitamine in zit!


Magnesium: een sportmineraal!

16 augustus 2016

Tijdens de Olympische Spelen wrijven turners er regelmatig hun handen mee in: magnesium. Het maakt de handen stroef en zorgt voor extra grip. Maar magnesium is ook op een hele andere manier onmisbaar voor turners en andere sporters.


Vitamines houden ook van oranje!

15 augustus 2016

Wist je dat vitamines ook dol zijn op oranje en dat je dus heel gezond oranje kunt eten, bomvol vitamines? Met deze top-vijf geef je ook de eettafel de mooiste kleur tijdens de Olympische Spelen!


Sporten: geven vitamines extra energie?

10 augustus 2016

Het EK voetbal, de Tour de France, Wimbledon, Rio: het ene sportevenement volgt het andere op deze zomer. Dan krijg je natuurlijk zelf ook zin om lekker te gaan sporten. Sporten - ook recreatief - vraagt een behoorlijke prestatie van je lichaam. Dat kost energie! Heeft het dan zin om extra vitamines te gebruiken? Krijg je daardoor meer energie? We zochten het voor je uit.


6 vitaminerijke zomervoedingsmiddelen

8 augustus 2016

Heerlijk al die lekkere, verse zomergroenten en dat zomerfruit. Paprika, boontjes, doperwten, courgette, bessen, pruimen en meloen…het is allemaal volop verkrijgbaar nu. En weet je wat zo mooi is? Ze zitten bomvol vitamines! Dit is onze top 6 van vitaminerijke zomerproducten.


Met vitamines naar goud in Rio!

27 juli 2016

De Olympische Spelen in Rio zijn in volle gang. Als je al die sporters in actie ziet krijg je vanzelf ook zin om te sporten. Gezonde voeding is extra belangrijk, voor de atleten, maar ook voor jou. Met de vitamines die helpen om topprestaties te leveren!


Moet je extra vitamine D slikken?

22 juli 2016

Iedereen boven de een jaar oud zou volgens Britse wetenschappers moeten overwegen om extra vitamine D te slikken. De aanbevolen inname wordt vaak niet gehaald en we komen niet voldoende buiten. Wat is het advies in Nederland?


Multivitamines tijdens de zwangerschap

13 juli 2016

Tijdens de zwangerschap is gezonde voeding extra belangrijk. Toch levert de dagelijkse voeding niet alle zwangerschapsvitamines in voldoende mate én gaat gezond eten soms een stuk moeizamer.


Deel: