Nieuws

Jodiuminname sterk gedaald

18 oktober 2016

Onlangs presenteerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) de resultaten het onderzoek naar de zout-, jodium- en kaliuminname in Nederland. Hieruit blijkt dat de zoutinname in 2015 nog steeds boven de aanbevolen 6 gram per dag ligt en de kaliuminname gelijk is gebleven. De jodiuminname is ten opzichte van 2006 sterk gedaald. Bij mannen is de jodiuminname...


10 x Hollandse herfstgroente

11 oktober 2016

Het is herfst! Het wordt kouder en natter, maar gelukkig is lekkere verse groente van Hollandse bodem volop verkrijgbaar. Goed voor het milieu, want die groenten hebben geen duizenden kilometers hoeven afleggen voordat ze op je bord liggen. En gezond, want ze zitten vol vitamines en mineralen. Maar, welke soort kun je het beste kiezen? Het Vitamine Informatie Bureau...


4 x zo hou je het zomergevoel vast!

3 oktober 2016

Het is herfst, de blaadjes vallen langzaam van de bomen. Gelukkig schijnt het zonnetje nog. Hierdoor hou je het zomergevoel extra lang vast. We geven je nog meer tips om zo lang mogelijk na te genieten.


Op kamers? Zo eet je goedkoop én gezond

13 september 2016

Zit je net op kamers dan komt er veel op je af. In een keer moet je een ‘huishouden runnen’, studeren en vooral ook je sociale contacten onderhouden. Koken of gezond eten heeft dan niet altijd de hoogste prioriteit. Daarom geven we je wat tips om gemakkelijk en goedkoop een gezonde maaltijd op tafel te zetten.


Gezondheid in een notendop

12 september 2016

Dagelijks een handje (ongezouten) noten, is het advies volgens de Schijf van Vijf. Zulke adviezen lezen we natuurlijk graag. Want noten zijn niet alleen gezond, ze zijn ook nog eens heel lekker. Ze bevatten veel eiwit en onverzadigde vetzuren, zijn goed voor je bloedvaten en verlagen het risico op hartziekten. En noten zitten ook nog eens bomvol vitamines en mineralen. Wat...


Tips om je vakantiekilo's kwijt te raken

31 augustus 2016

Vakantie is genieten. Even nergens aan denken en onbeperkt eten. Eenmaal thuis volgt het moment van de waarheid: de weegschaal. Veel Nederlanders zijn na de vakantie een paar kilo aangekomen. Op dieet gaan hoeft niet. De truc is: eet minder calorieën, maar zorg wel voor alle voedingsstoffen die je nodig hebt.


5 x een gezonde start na je vakantie!

29 augustus 2016

De vakantie is voorbij en het normale leven is weer begonnen. Dat is best even wennen. Vitamines en mineralen geven je een steuntje in de rug en helpen je energieniveau op peil te houden. Het Vitamine Informatie Bureau geeft vijf tips om weer vol energie te beginnen!


Zomerse vitaminetoppers!

24 augustus 2016

Het is volop zomer! Met al die zomergroente zal het wel goed zitten met de vitamines en mineralen in mijn eten, zul je denken. Mooi niet! Komkommer en sla zitten bijvoorbeeld vol met water en bevatten bijna geen vitamines en mineralen...


Top 6 voedingsmiddelen met vitamine A

22 augustus 2016

Vitamine A is een belangrijke vitamine en speelt het een rol bij de groei, het gezichtsvermogen en de gezondheid van huid en tandvlees. We zetten 6 voedingsmiddelen voor je op een rij waar deze vitamine in zit!


Magnesium: een sportmineraal!

16 augustus 2016

Tijdens de Olympische Spelen wrijven turners er regelmatig hun handen mee in: magnesium. Het maakt de handen stroef en zorgt voor extra grip. Maar magnesium is ook op een hele andere manier onmisbaar voor turners en andere sporters.


Deel: