Nieuws

Meest gegeten groente rijk aan vitamines?

13 december 2016

Eet iedere dag 250 gram groente, is het advies. Nederlanders eten gemiddeld slechts 127 gram per dag. Maar er is goed nieuws! We kopen meer groente. Recent werd de top 5 met meest gegeten groente gepresenteerd. We keken naar de meest gegeten groentesoorten en naar de vitamines en mineralen die erin voorkomen.


10 x wat je moet weten over vitamine D

12 december 2016

Vitamine D is zonder twijfel de meest populaire vitamine op het moment. Er wordt veel onderzoek naar gedaan, en in Google wordt er veel meer gezocht op de zoekterm 'vitamine D. Medische professionals raden steeds vaker mensen aan om extra vitamine D te slikken. Dat is maar goed ook, want een groot deel van de Nederlanders heeft extra vitamine D nodig. Het Vitamine Informatie...


Lekkere winterkost vol energievitamines!

5 december 2016

Echte Hollandse kost smaakt met het winterse weer natuurlijk extra lekker. En daar komt bij dat die winterse maaltijden, zoals bijvoorbeeld een oer-Hollandse boerenkool stamppot, bomvol vitamines en mineralen zitten! Je krijgt er bijvoorbeeld veel energie van. En dat kunnen we in de wintermaanden goed gebruiken!


6 x zo zorg je dat je niet ziek wordt!

28 november 2016

Elke winter wordt gemiddeld één op de tien Nederlanders geveld door de griep. Verkouden zijn we wel twee tot vijf keer per jaar. Helemaal voorkomen kun je griep of verkoudheid niet, maar met deze tips maak je de kans wel een stuk kleiner dat je ziek wordt deze winter.


Nieuw: de Weerstandswaaier!

23 november 2016

In november schijnt de zon gemiddeld hooguit 2 uur per dag. Op 22 dagen van de maand regent het. En echt warm is het ook al niet. Onze weerstand wordt deze maand dus flink op de proef gesteld. Om niet ziek te worden is het vooral zaak om ziekteverwekkers op een afstand te houden. Vitamines en mineralen doen iets voor de weerstand, dat is vaak wel bekend. Maar welke dan, en wat...


Zo kun je een ijzertekort voorkomen!

11 november 2016

IJzer is een belangrijk mineraal. Het is onderdeel van hemoglobine dat in rode bloedcellen zit en zorgt voor het transport van zuurstof in ons lichaam. Een tekort aan ijzer kan vervelende klachten geven zoals moeheid, een bleke huid, duizeligheid en een verminderd concentratievermogen. Gelukkig kun je met voeding een ijzertekort voorkomen. We geven je 6 tips.


EFSA: Nieuwe aanbevelingen vitamine D

8 november 2016

De EFSA (Europese voedsel- en warenautoriteit) heeft recent nieuwe aanbevelingen gedaan voor vitamine D-inname. Voor iedereen van 1 jaar is het advies 15 microgram (mcg)/dag, ook voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Voor kinderen van 7-11 maanden geldt een advies van 10 mcg/dag.


Graanproducten: lekker en gezond!

6 november 2016

Veel mensen denken bij graan aan tarwe. Maar rijst, maïs, gerst, spelt of rogge zijn ook voorbeelden van granen. Een graan is eigenlijk het zaad van een grassoort en is een rijke bron van vezels, ijzer en B-vitamines.


Hoort een ei erbij?

4 november 2016

Vitamine E is een vetoplosbare vitamine en komt vooral voor in plantaardige producten zoals granen, noten, zaden, oliën, groenten en fruit. Het is een belangrijke vitamine die bijdraagt aan het voorkomen van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en bepaalde soorten kanker. Dit komt omdat deze vitamine ontstekingsremmend werkt en een antioxidant is: het beschermt onze...


Multivitamines: 6 Fabels en feiten

3 november 2016

Een kwart van de Nederlanders slikt dagelijks een multivitamine. De belangrijkste reden om een multivitamine te nemen: ter aanvulling op de dagelijkse voeding en voor een goede weerstand*. Maar wat is er nu eigenlijk waar en onwaar over multivitamines? Het Vitamine Informatie Bureau zet de meest opvallende fabels en feiten op een rij.


Deel: