Nieuws

Magnesium: een sportmineraal!

16 augustus 2016

Tijdens de Olympische Spelen wrijven turners er regelmatig hun handen mee in: magnesium. Het maakt de handen stroef en zorgt voor extra grip. Maar magnesium is ook op een hele andere manier onmisbaar voor turners en andere sporters.


Vitamines houden ook van oranje!

15 augustus 2016

Wist je dat vitamines ook dol zijn op oranje en dat je dus heel gezond oranje kunt eten, bomvol vitamines? Met deze top-vijf geef je ook de eettafel de mooiste kleur tijdens de Olympische Spelen!


Sporten: geven vitamines extra energie?

10 augustus 2016

Het EK voetbal, de Tour de France, Wimbledon, Rio: het ene sportevenement volgt het andere op deze zomer. Dan krijg je natuurlijk zelf ook zin om lekker te gaan sporten. Sporten - ook recreatief - vraagt een behoorlijke prestatie van je lichaam. Dat kost energie! Heeft het dan zin om extra vitamines te gebruiken? Krijg je daardoor meer energie? We zochten het voor je uit.


6 vitaminerijke zomervoedingsmiddelen

8 augustus 2016

Heerlijk al die lekkere, verse zomergroenten en dat zomerfruit. Paprika, boontjes, doperwten, courgette, bessen, pruimen en meloen…het is allemaal volop verkrijgbaar nu. En weet je wat zo mooi is? Ze zitten bomvol vitamines! Dit is onze top 6 van vitaminerijke zomerproducten.


Met vitamines naar goud in Rio!

27 juli 2016

De Olympische Spelen in Rio zijn in volle gang. Als je al die sporters in actie ziet krijg je vanzelf ook zin om te sporten. Gezonde voeding is extra belangrijk, voor de atleten, maar ook voor jou. Met de vitamines die helpen om topprestaties te leveren!


Moet je extra vitamine D slikken?

22 juli 2016

Iedereen boven de een jaar oud zou volgens Britse wetenschappers moeten overwegen om extra vitamine D te slikken. De aanbevolen inname wordt vaak niet gehaald en we komen niet voldoende buiten. Wat is het advies in Nederland?


Multivitamines tijdens de zwangerschap

13 juli 2016

Tijdens de zwangerschap is gezonde voeding extra belangrijk. Toch levert de dagelijkse voeding niet alle zwangerschapsvitamines in voldoende mate én gaat gezond eten soms een stuk moeizamer.


Gelukkig door meer groente en fruit!

12 juli 2016

Uit nieuw onderzoek blijkt dat we ons gelukkiger voelen naarmate we meer groente en fruit eten. Komt dat door vitamines en mineralen in groente en fruit? Onze voedingswetenschapper Marianne geeft antwoord!


6 x barbecue vitaminetips

11 juli 2016

Het is helemaal van deze tijd: barbecuen. En nu het weer eindelijk ook een beetje meewerkt staat niets ons meer in de weg om de barbecue aan te steken. Ongezond hoeft dat niet te zijn, kijk maar naar deze BBQ vitaminetips.


Vrolijk door vitamine D?

5 juli 2016

In de zomer voel we ons vaak beter dan in de herfst en de winter. Het zou best eens kunnen dat dit komt doordat we in de zomer vaker en langer buiten zijn. Uit zonlicht maken we namelijk vitamine D aan. Die vitamine zorgt voor sterke botten en spieren, maar heeft ook invloed op ons humeur.


Deel: