Nieuws

Vitamine D: dagdosering werkt beter!

24 juni 2016

Dagelijks vitamine D slikken is effectiever dan het nemen van een maandelijkse dosis. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in JAMA Internal Medicine.


5 Tips bij vervelende zomerkwaaltjes

21 juni 2016

Roodverbrand, gemene spierpijn of ineens snipverkouden: zo wordt de zomer een stuk minder leuk. Gelukkig kun je er best iets aan doen. Geen paniek dankzij de 5 tips van het Vitamine Informatie Bureau.


Bikinislank met vitamines

21 juni 2016

Je bikini ligt al klaar voor het strand. Maar het liefst wil je nog een paar kilo afvallen voordat je gaat genieten van de zon. Lees de 7 tips van het Vitamine Informatie Bureau en val op een gezonde manier af, met veel vitamines.


Kou vatten in de zomer?

20 juni 2016

In Nederland wisselen warme en koude dagen elkaar soms in razend tempo af. Heeft die plotselinge kou invloed op je weerstand? Met ander woorden: kun je in de zomer ‘kou vatten’? We zochten het uit!


Zomerfruit zit vol vitamines!

14 juni 2016

Zomerfruit is nu volop te krijgen. We kunnen volop genieten van aardbeien, frambozen, bessen en perziken. Heerlijk! Snoep met een gerust hart, want zomerfruit is supergezond.


Helpen B-vitamines tegen muggen?

6 juni 2016

We proberen van alles om die vervelende insecten op afstand te houden. Veel mensen grijpen naar een supplement met B-vitamines. Helpt dat?


Examen? 5 tips om je op weg te helpen

19 mei 2016

Tijdens de examenperiode is het van groot belang om goed voor jezelf te zorgen. Alleen kan al die examenstress ervoor zorgen dat je er niet aan toe komt. Hier tips en uitleg over gezonde voeding en vitamines. Maak een ‘pepsalade’ om je voor te bereiden op je zwaarste examen.


Hogere dosering vitamine K voor baby's?

9 mei 2016

Ik lees in de media dat baby’s een hogere dosering vitamine K nodig hebben. Moet ik me zorgen maken?


Vitamine K: een belangrijke vitamine

2 mei 2016

Vitamine K is een belangrijke vitamine voor de bloedstolling, maar ook voor de botstofwisseling en gezonde vaten. In het nieuws verscheen vandaag het bericht dat veel Nederlanders een tekort hebben aan deze vitamine.


Waarom is jodium zo belangrijk?

28 april 2016

Aan mensen die in de buurt van van kernreactor wonen worden jodiumsupplementen verstrekt. Waarom is dat?


Deel: