Nieuws

Gelukkig door meer groente en fruit!

12 juli 2016

Uit nieuw onderzoek blijkt dat we ons gelukkiger voelen naarmate we meer groente en fruit eten. Komt dat door vitamines en mineralen in groente en fruit? Onze voedingswetenschapper Marianne geeft antwoord!


6 x barbecue vitaminetips

11 juli 2016

Het is helemaal van deze tijd: barbecuen. En nu het weer eindelijk ook een beetje meewerkt staat niets ons meer in de weg om de barbecue aan te steken. Ongezond hoeft dat niet te zijn, kijk maar naar deze BBQ vitaminetips.


Vrolijk door vitamine D?

5 juli 2016

In de zomer voel we ons vaak beter dan in de herfst en de winter. Het zou best eens kunnen dat dit komt doordat we in de zomer vaker en langer buiten zijn. Uit zonlicht maken we namelijk vitamine D aan. Die vitamine zorgt voor sterke botten en spieren, maar heeft ook invloed op ons humeur.


9 manieren om vitamines te scoren

4 juli 2016

Dagelijks gezond eten zorgt dat je de vitamines binnen krijgt die je nodig hebt. Maar hoe scoor je wat extra vitamines?


Eten voetballers gezond?

28 juni 2016

Iedere zondagavond zit Linda Swart met een bord eten op schoot de wedstrijden uit de Eredivisie te kijken. Sport en met name voetbal interesseert haar, dat is er met de paplepel ingegoten. Inmiddels doet de Groningse waar ze vroeger van droomde: ze werkt voor FC Groningen, als sportdiëtist.


Vitamine D: dagdosering werkt beter!

24 juni 2016

Dagelijks vitamine D slikken is effectiever dan het nemen van een maandelijkse dosis. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in JAMA Internal Medicine.


5 Tips bij vervelende zomerkwaaltjes

21 juni 2016

Roodverbrand, gemene spierpijn of ineens snipverkouden: zo wordt de zomer een stuk minder leuk. Gelukkig kun je er best iets aan doen. Geen paniek dankzij de 5 tips van het Vitamine Informatie Bureau.


Kou vatten in de zomer?

20 juni 2016

In Nederland wisselen warme en koude dagen elkaar soms in razend tempo af. Heeft die plotselinge kou invloed op je weerstand? Met ander woorden: kun je in de zomer ‘kou vatten’? We zochten het uit!


Zomerfruit zit vol vitamines!

14 juni 2016

Zomerfruit is nu volop te krijgen. We kunnen volop genieten van aardbeien, frambozen, bessen en perziken. Heerlijk! Snoep met een gerust hart, want zomerfruit is supergezond.


Helpen B-vitamines tegen muggen?

6 juni 2016

We proberen van alles om die vervelende insecten op afstand te houden. Veel mensen grijpen naar een supplement met B-vitamines. Helpt dat?


Deel: