Nieuws

Eten voetballers gezond?

28 juni 2016

Iedere zondagavond zit Linda Swart met een bord eten op schoot de wedstrijden uit de Eredivisie te kijken. Sport en met name voetbal interesseert haar, dat is er met de paplepel ingegoten. Inmiddels doet de Groningse waar ze vroeger van droomde: ze werkt voor FC Groningen, als sportdiëtist.


Vitamine D: dagdosering werkt beter!

24 juni 2016

Dagelijks vitamine D slikken is effectiever dan het nemen van een maandelijkse dosis. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, gepubliceerd in JAMA Internal Medicine.


5 Tips bij vervelende zomerkwaaltjes

21 juni 2016

Roodverbrand, gemene spierpijn of ineens snipverkouden: zo wordt de zomer een stuk minder leuk. Gelukkig kun je er best iets aan doen. Geen paniek dankzij de 5 tips van het Vitamine Informatie Bureau.


Helpen B-vitamines tegen muggen?

6 juni 2016

We proberen van alles om die vervelende insecten op afstand te houden. Veel mensen grijpen naar een supplement met B-vitamines. Helpt dat?


Hogere dosering vitamine K voor baby's?

9 mei 2016

Ik lees in de media dat baby’s een hogere dosering vitamine K nodig hebben. Moet ik me zorgen maken?


Vitamine K: een belangrijke vitamine

2 mei 2016

Vitamine K is een belangrijke vitamine voor de bloedstolling, maar ook voor de botstofwisseling en gezonde vaten. In het nieuws verscheen vandaag het bericht dat veel Nederlanders een tekort hebben aan deze vitamine.


Waarom is jodium zo belangrijk?

28 april 2016

Aan mensen die in de buurt van van kernreactor wonen worden jodiumsupplementen verstrekt. Waarom is dat?


Aspergeseizoen officieel begonnen!

14 april 2016

In de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werden asperges omschreven als geneeskrachtig. Tegenwoordig vinden we ze vooral lekker. Toch zijn asperges ook erg gezond. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen. Het Vitamine Informatie Bureau zette samen met het Nederlands asperge centrum de 10 meest opvallende feiten over de asperge op een rij.


Moet de vitamine D-aanbeveling omhoog?

7 april 2016

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden en zorgt mede voor een goede opname calcium en fosfor in het lichaam. Het speelt ook een rol bij de weerstand en een goede werking van de spieren. Van nature komt vitamine D beperkt in de voeding voor. Maar gelukkig kan onze huid onder invloed van zonlicht vitamine D aanmaken. Maar is dit genoeg? Uit een grote Europese...


De Schijf van Vijf: elk vak zijn eigen vitamine?

5 april 2016

De Schijf van Vijf bestaat uit vijf verschillende vakken vol met basisvoedingsmiddelen. Eten volgens de Schijf van Vijf is dubbel belangrijk. Je zorgt er namelijk voor dat de kans kleiner is dat je een van de tien meest voorkomende chronische ziektes krijgt én je bent ervan verzekerd dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Dat laatste is door het RIVM onderzocht. Wij maakten een...


Deel: