Nieuws

Aspergeseizoen officieel begonnen!

14 april 2016

In de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werden asperges omschreven als geneeskrachtig. Tegenwoordig vinden we ze vooral lekker. Toch zijn asperges ook erg gezond. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen. Het Vitamine Informatie Bureau zette samen met het Nederlands asperge centrum de 10 meest opvallende feiten over de asperge op een rij.


Waarom heeft je kind vitamine D nodig?

11 april 2016

Kinderen hebben tot hun vierde verjaardag extra vitamine D nodig. Waarom is vitamine D zo belangrijk en wie heeft extra nodig?


Moet de vitamine D-aanbeveling omhoog?

7 april 2016

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden en zorgt mede voor een goede opname calcium en fosfor in het lichaam. Het speelt ook een rol bij de weerstand en een goede werking van de spieren. Van nature komt vitamine D beperkt in de voeding voor. Maar gelukkig kan onze huid onder invloed van zonlicht vitamine D aanmaken. Maar is dit genoeg? Uit een grote Europese...


De Schijf van Vijf: elk vak zijn eigen vitamine?

5 april 2016

De Schijf van Vijf bestaat uit vijf verschillende vakken vol met basisvoedingsmiddelen. Eten volgens de Schijf van Vijf is dubbel belangrijk. Je zorgt er namelijk voor dat de kans kleiner is dat je een van de tien meest voorkomende chronische ziektes krijgt én je bent ervan verzekerd dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Dat laatste is door het RIVM onderzocht. Wij maakten een...


Geef je lichaam in 5 dagen een lenteboost!

4 april 2016

De zon begint weer te schijnen, het is langer licht en alles groeit en bloeit. Het is lente, maar het lijkt of je lichaam nog in de winterstand staat: je hebt weinig energie en voelt je lusteloos. Tijd om daar iets aan te doen! Zo zorg je voor extra energie in 5 dagen!


Heerlijk fit de lente in…of toch niet?

31 maart 2016

Het is lente! Tijd om vol energie te gaan genieten van het heerlijke buitenleven. Maar niet iedereen lukt dat: veel mensen zijn juist moe. Niet alleen jonge ouders met een gezin, een baan en een druk sociaal leven. Ook ouder wordende mensen zijn vaak moe in deze tijd van het jaar. Welke rol spelen vitamines en mineralen daarbij? Het Vitamine Informatie Bureau zocht het voor je...


Top 10 Vitaminerijke lentegroente

29 maart 2016

Het is lente! De zon schijnt volop, het is langer licht en alles begint te groeien en bloeien. Welke groente komt er nu van Hollandse bodem en is de beste keuze? De top 10 lentegroente van maart en april.


Op welk moment van de dag neem je vitamines?

7 maart 2016

Het beste is om vitaminesupplementen tijdens de maaltijden in te nemen. Het maakt niet uit of je dit tijdens het ontbijt, de lunch of het avondeten doet. Het gaat er namelijk om dat de vetoplosbare vitamines beter worden namelijk beter opgenomen in combinatie met de maaltijd. In een maaltijd zit doorgaans een hoeveelheid vet. Ook vitamine C  kun je beter tijdens de...


Sterke botten: calcium krijgt hulp

25 februari 2016

Calcium is nodig voor sterke botten, dat weten we allemaal. Met name dankzij melk en andere zuivel kunnen we aan voldoende calcium komen, maar dat lukt niet iedereen. Maar alleen calcium is niet voldoende.


Supplementen: wel iets extra’s, niet te veel!

25 februari 2016

Vitamines zijn onmisbaar voor een goede gezondheid. En gezond zijn en blijven willen we natuurlijk allemaal. Maar er is een grens. Want ‘hoe meer hoe beter’ gaat niet op voor vitamines, en dus ook niet voor supplementen. Dus hoe ga je om met die balans van gezond en veilig? Wat heb je nodig en wanneer wordt het te veel?


Deel: