Nieuws

Sporten: geven vitamines extra energie?

10 augustus 2016

Het EK voetbal, de Tour de France, Wimbledon, Rio: het ene sportevenement volgt het andere op deze zomer. Dan krijg je natuurlijk zelf ook zin om lekker te gaan sporten. Sporten - ook recreatief - vraagt een behoorlijke prestatie van je lichaam. Dat kost energie! Heeft het dan zin om extra vitamines te gebruiken? Krijg je daardoor meer energie? We zochten het voor je uit.


6 vitaminerijke zomervoedingsmiddelen

8 augustus 2016

Heerlijk al die lekkere, verse zomergroenten en dat zomerfruit. Paprika, boontjes, doperwten, courgette, bessen, pruimen en meloen…het is allemaal volop verkrijgbaar nu. En weet je wat zo mooi is? Ze zitten bomvol vitamines! Dit is onze top 6 van vitaminerijke zomerproducten.


Met vitamines naar goud in Rio!

27 juli 2016

De Olympische Spelen in Rio zijn in volle gang. Als je al die sporters in actie ziet krijg je vanzelf ook zin om te sporten. Gezonde voeding is extra belangrijk, voor de atleten, maar ook voor jou. Met de vitamines die helpen om topprestaties te leveren!


Moet je extra vitamine D slikken?

22 juli 2016

Iedereen boven de een jaar oud zou volgens Britse wetenschappers moeten overwegen om extra vitamine D te slikken. De aanbevolen inname wordt vaak niet gehaald en we komen niet voldoende buiten. Wat is het advies in Nederland?


Multivitamines tijdens de zwangerschap

13 juli 2016

Tijdens de zwangerschap is gezonde voeding extra belangrijk. Toch levert de dagelijkse voeding niet alle zwangerschapsvitamines in voldoende mate én gaat gezond eten soms een stuk moeizamer.


Gelukkig door meer groente en fruit!

12 juli 2016

Uit nieuw onderzoek blijkt dat we ons gelukkiger voelen naarmate we meer groente en fruit eten. Komt dat door vitamines en mineralen in groente en fruit? Onze voedingswetenschapper Marianne geeft antwoord!


6 x barbecue vitaminetips

11 juli 2016

Het is helemaal van deze tijd: barbecuen. En nu het weer eindelijk ook een beetje meewerkt staat niets ons meer in de weg om de barbecue aan te steken. Ongezond hoeft dat niet te zijn, kijk maar naar deze BBQ vitaminetips.


Vrolijk door vitamine D?

5 juli 2016

In de zomer voel we ons vaak beter dan in de herfst en de winter. Het zou best eens kunnen dat dit komt doordat we in de zomer vaker en langer buiten zijn. Uit zonlicht maken we namelijk vitamine D aan. Die vitamine zorgt voor sterke botten en spieren, maar heeft ook invloed op ons humeur.


9 manieren om vitamines te scoren

4 juli 2016

Dagelijks gezond eten zorgt dat je de vitamines binnen krijgt die je nodig hebt. Maar hoe scoor je wat extra vitamines?


Eten voetballers gezond?

28 juni 2016

Iedere zondagavond zit Linda Swart met een bord eten op schoot de wedstrijden uit de Eredivisie te kijken. Sport en met name voetbal interesseert haar, dat is er met de paplepel ingegoten. Inmiddels doet de Groningse waar ze vroeger van droomde: ze werkt voor FC Groningen, als sportdiëtist.


Deel: