Nieuws

Hogere dosering vitamine K voor baby's?

9 mei 2016

Ik lees in de media dat baby’s een hogere dosering vitamine K nodig hebben. Moet ik me zorgen maken?


Vitamine K: een belangrijke vitamine

2 mei 2016

Vitamine K is een belangrijke vitamine voor de bloedstolling, maar ook voor de botstofwisseling en gezonde vaten. In het nieuws verscheen vandaag het bericht dat veel Nederlanders een tekort hebben aan deze vitamine.


Waarom is jodium zo belangrijk?

28 april 2016

Aan mensen die in de buurt van van kernreactor wonen worden jodiumsupplementen verstrekt. Waarom is dat?


Aspergeseizoen officieel begonnen!

14 april 2016

In de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werden asperges omschreven als geneeskrachtig. Tegenwoordig vinden we ze vooral lekker. Toch zijn asperges ook erg gezond. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen. Het Vitamine Informatie Bureau zette samen met het Nederlands asperge centrum de 10 meest opvallende feiten over de asperge op een rij.


Waarom heeft je kind vitamine D nodig?

11 april 2016

Kinderen hebben tot hun vierde verjaardag extra vitamine D nodig. Waarom is vitamine D zo belangrijk en wie heeft extra nodig?


Moet de vitamine D-aanbeveling omhoog?

7 april 2016

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden en zorgt mede voor een goede opname calcium en fosfor in het lichaam. Het speelt ook een rol bij de weerstand en een goede werking van de spieren. Van nature komt vitamine D beperkt in de voeding voor. Maar gelukkig kan onze huid onder invloed van zonlicht vitamine D aanmaken. Maar is dit genoeg? Uit een grote Europese...


De Schijf van Vijf: elk vak zijn eigen vitamine?

5 april 2016

De Schijf van Vijf bestaat uit vijf verschillende vakken vol met basisvoedingsmiddelen. Eten volgens de Schijf van Vijf is dubbel belangrijk. Je zorgt er namelijk voor dat de kans kleiner is dat je een van de tien meest voorkomende chronische ziektes krijgt én je bent ervan verzekerd dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Dat laatste is door het RIVM onderzocht. Wij maakten een...


Geef je lichaam in 5 dagen een lenteboost!

4 april 2016

De zon begint weer te schijnen, het is langer licht en alles groeit en bloeit. Het is lente, maar het lijkt of je lichaam nog in de winterstand staat: je hebt weinig energie en voelt je lusteloos. Tijd om daar iets aan te doen! Zo zorg je voor extra energie in 5 dagen!


Op welk moment van de dag neem je vitamines?

7 maart 2016

Het beste is om vitaminesupplementen tijdens de maaltijden in te nemen. Het maakt niet uit of je dit tijdens het ontbijt, de lunch of het avondeten doet. Het gaat er namelijk om dat de vetoplosbare vitamines beter worden namelijk beter opgenomen in combinatie met de maaltijd. In een maaltijd zit doorgaans een hoeveelheid vet. Ook vitamine C  kun je beter tijdens de...


Sterke botten: calcium krijgt hulp

25 februari 2016

Calcium is nodig voor sterke botten, dat weten we allemaal. Met name dankzij melk en andere zuivel kunnen we aan voldoende calcium komen, maar dat lukt niet iedereen. Maar alleen calcium is niet voldoende.


Deel: