6 april 2017

Bikinislank met vitamines

We hebben nu al zin in de zomer! Maar past die bikini nog wel?! Maar het liefst wil je nog een paar kilo afvallen voordat je gaat genieten van de zon. Lees de 7 tips van het Vitamine Informatie Bureau en val op een gezonde manier af, met veel vitamines.

1. Zoete zomer

Door te kiezen voor voedingsmiddelen met minder calorieën val je af. Maar blijf wel lekker eten! Zomerfruit als aardbeien, nectarines en meloen is slank en stilt de trek in zoet.

2. Gun jezelf iets extra’s

Het risico bestaat dat je door te streng lijnen niet voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Het kan slim zijn om je voeding nu aan te vullen met een multivitamine.

3. Veel volkoren

Eet volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst: dit vult meer, en je eet er daardoor minder van. Bovendien bevatten deze producten veel B-vitamines.

4. Zalige zuivel

Melkproducten bevatten eiwit, dat zorgt voor een optimale verzadiging. Bovendien zijn ze rijk aan B-vitamines en calcium. Kies voor een glas koele (karne)melk tussendoor of maak een smoothie met vers fruit en magere yoghurt.

5. Groene kracht

Neem voldoende fruit en groente. Groente en fruit zijn goede tussendoortjes, rijk aan bijvoorbeeld foliumzuur, bètacaroteen en vitamine C. Wist je dat ruim een derde van de volwassen vrouwen niet voldoende foliumzuur met de voeding binnenkrijgt? Foliumzuur is nodig bij de aanmaak van rode bloedcellen en bij de vorming van het DNA. Fruit en groente kun je ook heel goed op brood gebruiken. Komkommer of sla tussen de boterhammen maakt het extra fris in de zomer.

6. IJzersterk

Eet op je volkorenbrood magere vleeswaren, zoals achterham, casselerrib of rookvlees. Zij bevatten eiwit, dat je maag zoet houdt. Maar vleeswaren bevatten ook ijzer en dat is mooi meegenomen.


 

 

Deel: