23 december 2016

Vitamine G voor een heerlijke kerst!

De kerststress wordt overal voelbaar. Wanneer zijn we bij wie? Is de boom wel net zo mooi versierd zoals in het tuincentrum? Wat gaan we eten en wanneer doen we boodschappen? Past dat leuke jurkje nog? Maar laten we ons vooral niet te druk maken. Genieten is het toverwoord, want genieten is gezond. Neem daarom veel vitamine G tijdens de kerst, met de G van genieten.

 

Met kerst betekent genieten voor veel mensen vooral: samenzijn met familie en vrienden en lekker eten en drinken. Daarbij past het even niet om je overdreven zorgen te maken over wat gezond is en wat niet. En laten we eerlijk zijn, wat is er nou heerlijker dan eens een weekje even niet opletten.Gewoon lekker genieten van alles wat er deze dagen voorbijkomt. Want genieten is gezond!

 

 

7 Tips voor voldoende vitamine G

Om de kerststress tot een minimum te beperken en maximaal te genieten hebben we de beste zes vitamine G-tips verzameld.

  1. Kies voor eenvoudige(re) maaltijden. Hierdoor voorkom je keukenstress en heb je meer tijd voor je vrienden en familie. Een simpele salade is lekker en bevat ook nog wat extra vitamines en mineralen.
  2. Doe op tijd de boodschappen. Houdbare producten kun je ruim van te voren inkopen.
  3. Geen stress als het product tijdens de drukke dagen niet meer voorradig is. Bereid de maaltijd zoveel mogelijk voor; gerechten die in de oven moeten zijn ideaal!
  4. Vlees, vis, groenten, ze kunnen er allemaal in. Lekker veel variatie in smaak en vitamines. Bovendien kun je lekker bij je gasten blijven en sta je niet eindeloos alleen in de keuken.
  5. Kies voor lekker in plaats van veel. Van één goed glas wijn geniet je meer dan van veel glazen slechte wijn. Maak voor of na het eten een lekkere wandeling.
  6. Geniet van de omgeving en de frisse lucht, praat onderweg even bij met je mede-wandelaars. Heb je stiekem toch ook nog wat lichaamsbeweging gehad. 
  7. Vergeet de calorieën even. Bedenk vooral dat er tussen oud en nieuw en kerst meer kilo’s bij kunnen komen dan tussen kerst en oud en nieuw. En mocht er na de feestdagen toch wat extra gewicht zijn bijgekomen, dan krijg je in het nieuwe jaar van alle kanten tips om dat beetje extra’s weer kwijt te raken.

Deze laatste dagen van het jaar hebben nog van allerlei moois te bieden. Het Vitamine Informatie Bureau wenst iedereen daarom hele fijne en gezellige kerstdagen. Geniet ervan!


 

 

Deel: