Supplementen

Hier vind je specifieke informatie over supplementen. We leggen uit wanneer je extra vitamines in de vorm van een supplement kunt gebruiken. Ook gaan we in op de veiligheid van supplementen en op uitspraken (claims) die op het etiket. Wist je dat vitamines ook in de zomer belangrijk zijn? Het is verstandig om het hele jaar door de hoeveelheid vitamines in je lichaam op peil te houden!

Alles over vitaminesupplementen

Welke vitaminesupplementen geschikt zijn voor jou, is afhankelijk van je persoonlijke situatie. De meeste supplementen zijn ter aanvulling op een gezonde voeding, maar sommige mensen hebben altijd extra vitamines nodig.

Extra veel vitamines zorgen niet dat je extra gezond wordt. Toch kan aanvulling in sommige gevallen heel zinvol zijn. Zolang je geen extreme hoeveelheden vitamines neemt is een supplement volstrekt veilig.

ADH staat voor Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. Deze hoeveelheid is zo vastgesteld dat het grootste deel van de bevolking is verzekerd van de juiste hoeveelheid van een bepaalde vitamine of mineraal.

Deel: