mei 2013

Vitamines scoren hoog met gezondheidsclaims

Fabrikanten van supplementen en levensmiddelen moeten zich sinds eind vorig jaar houden aan een Europese lijst van gezondheidsclaims. Die verandering wordt steeds beter zichtbaar voor de consument. Op de verpakking staan andere claims, of de claims zijn helemaal verdwenen. De media besteden er ook aandacht aan: zo was er recent een item over claims in het Tros-programma Radar.

 

10 vragen over zonnevitamine D beantwoord

Vitamine D, ook wel de zonnevitamine genoemd, is zonder twijfel de meest populaire vitamine op het moment. Er wordt veel onderzoek naar gedaan, medische professionals geven er advies over en steeds meer mensen slikken extra vitamine D. Dat is maar goed ook, want een groot deel van de Nederlanders heeft extra vitamine D nodig. Het Vitamine Informatie Bureau krijgt veel vragen over vitamine D. We zetten de 10 meest gestelde vragen, en de antwoorden, op een rij.

 

Er zijn weer asperges en ze zitten vol vitamines!

In de oudheid, bij de Grieken, Romeinen en Chinezen, werden asperges omschreven als geneeskrachtig. Tegenwoordig vinden we ze vooral lekker. Toch zijn asperges ook erg gezond. Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen. Het Vitamine Informatie Bureau zette samen met het Nederlands asperge centrum de 10 meest opvallende feiten over de asperge op een rij.