augustus/september 2013

'Valse' vitamines ontmaskerd

We kennen officieel dertien vitamines. Stuk voor stuk spelen ze een essentiële rol bij de groei, het herstel en het goed functioneren van het lichaam. We maken ze niet, of niet voldoende zelf. Maar wie in winkels en op internet rondkijkt, komt veel meer stoffen tegen die ook vitamines worden genoemd. Soms is het een oude benaming voor één van de dertien, maar er zijn ook stoffen die ten onrechte de naam vitamine hebben gekregen. Tijd om ze te ontmaskeren!

 

Weer aan de slag met vitamines!

Het zit er weer op. De vakantie is voorbij en we gaan weer school en aan het werk. Ook de sporttrainingen beginnen weer. We zijn goed opgeladen, maar een steuntje in de rug is best welkom. Vitamines en mineralen helpen mee om je energiepeil omhoog te brengen.

 

De zes weerstandsvitamines, zo werken ze!

Zes verschillende vitamines hebben invloed hebben op de weerstand. Officieel moeten we zeggen dat deze vitamines bijdragen tot een normale werking van het immuunsysteem, want dat is de claim die de EFSA (European Food Safety Authority) heeft goedgekeurd. Hoe doen deze vitamines dat? Hoe zorgen ze dat we straks in de herfst niet verkouden worden?