december 2013

Geen twijfel over effecten vitamines!

Ons lichaam kan niet zonder vitamines; we moeten ze elke dag binnenkrijgen uit een gezonde, gevarieerde voeding. Zo is vitamine C belangrijk voor de weerstand, speelt vitamine D een rol bij de botten en kunnen verschillende B-vitamines helpen bij vermoeidheid. Deze gezondheidsclaims zijn wetenschappelijk bewezen, zegt de EFSA. Dat is de Europese voedsel- en warenautoriteit, een onderzoeksinstituut dat de Europese Commissie adviseert. Recent verschenen er drie publicaties in het vakblad Annals of Internal Medicine. Naar aanleiding daarvan verschenen er berichten in de media dat supplementen...

 

Invloed maagzuurremmers op B12

Langdurig gebruik van maagzuurremmers vergroot de kans op een vitamine B12-tekort in het lichaam. Dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek. Vooral ouderen die maagzuurremmers gebruiken hebben een verhoogd risico op dit tekort.

 

Winterkost vol energievitamines!

De dagen worden korter en het is koud. Echte Hollandse kost smaakt met het winterse weer natuurlijk extra lekker. En daar komt bij dat die winterse maaltijden, zoals bijvoorbeeld een oer-Hollandse boerenkool stamppot, bomvol vitamines en mineralen zitten! Je krijgt er bijvoorbeeld veel energie van. En dat kunnen we in de wintermaanden goed gebruiken!