VITAMINES & MINERALEN

NIEUWSBRIEF.....

Nummer 10, 2015

Weerstand tegen rode neuzen

Het is bijna winter. En dus lijkt het wel of iedereen met waterige ogen en een rode neus rondloopt. We zijn verkouden en voelen ons allesbehalve top. Maar waarom gebeurt dat vooral nu en belangrijker: wat kunnen we eraan doen? Het toverwoord is weerstand. Maar wat is dat precies en hoe geef je die weerstand een boost?

Vitamine D of levertraan: moet je kiezen?

Roep ‘levertraan’ en je ziet meteen wie het ooit geslikt heeft. Want mensen die de smaak van levertraan van vroeger kennen, trekken meteen een vies gezicht. Een tijd was levertraan uit beeld, vooral door de komst van vitamine D-supplementen. Maar tegenwoordig kun je het weer overal kopen, en er worden opnieuw bijzondere eigenschappen aan toegedicht. Maar wat moet je nou kiezen, wat is goed en slim? Die vraag krijgt het Vitamine Informatie Bureau regelmatig. Tijd om het uit te zoeken!

Top 10 wintergroente

Tegenwoordig wordt veel groente in kassen verbouwd; het weer en de seizoenen spelen geen rol meer. Ook komt er steeds meer groente uit het buitenland. Toch is er niets mis met wintergroente: het barst van de vitamines én goed voor het milieu!