VITAMINES & MINERALEN

NIEUWSBRIEF.....

Nummer 1, 2015

1,5 miljoen mensen vullen vitamine D-test in

Het is een officieel advies van de Gezondheidsraad voor miljoenen Nederlanders: neem een supplement met vitamine D. Maar hoe weet je of je in een groep valt die een risico loopt op een tekort? Daarvoor ontwikkelde het Vitamine Informatie Bureau samen met het Voedingscentrum de vitamine-D test. Inmiddels is de test op de website van het Vitamine Informatie Bureau meer dan 1,5 miljoen keer ingevuld.

Vitamines: een gewichtige kwestie

Als mensen willen afvallen, is het extra belangrijk dat ze in elk geval wél binnenkrijgen wat ze echt nodig hebben. Zoals vitamines: die kunnen dan in het gedrang komen. Maar vitamines zijn ook op andere manieren een gewichtige kwestie. Want, het klinkt misschien vreemd: overgewicht kan leiden tot een vitaminetekort. En om het nog wat gecompliceerder te maken: een tekort aan vitamines, bijvoorbeeld bij vitamine D, kan ook weer leiden tot overgewicht. Tijd om eens goed aan te geven wat overgewicht en vitamines met elkaar te maken hebben.

Wintergroente: lekker en vol vitamines

Vroeger at men in deze tijd van het jaar alleen wintergroente. Tegenwoordig wordt veel groente in kassen verbouwd; het weer en de seizoenen spelen geen rol meer. Ook komt er steeds meer groente uit het buitenland. Zo heb je het hele jaar door een rijke keuze. Is het dan nog wel nodig om te kiezen voor wintergroente? Ja! Er gaat niets boven een lekkere stamppot of een pan erwtensoep en daarbij: wintergroente barst van de vitamines en mineralen.