VITAMINES & MINERALEN

NIEUWSBRIEF.....

Nummer 3, 2015

Heerlijk fit de lente in…of toch niet?

Het is lente! Tijd om vol energie te gaan genieten van het heerlijke buitenleven. Maar niet iedereen lukt dat: veel mensen zijn juist moe. Niet alleen jonge ouders met een gezin, een baan en een druk sociaal leven. Ook ouder wordende mensen zijn vaak moe in deze tijd van het jaar. Welke rol spelen vitamines en mineralen daarbij? Het Vitamine Informatie Bureau zocht het voor je uit.

Wisselwerking tussen vitamines en mineralen

Tijdens de paasdagen eten wij Nederlanders maar liefst 32 miljoen eieren. Want een ei hoort er nu eenmaal bij met Pasen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat een ei vooral gezond is in combinatie met rauwe groenten. De combinatie van eieren en een gemengde salade zorgt namelijk voor een betere opname van carotenoïden (de voorloper van vitamine A) in ons lichaam. En er zijn meer interessante wisselwerkingen tussen voedingsstoffen.

Nieuw! De 50 plus vitaaltest!

Vroeger waren mensen van 50 jaar oud, kijk maar een generatie terug in je eigen familie. Gelukkig hebben we die tijd achter ons gelaten. De 50-plusser van nu is fit, actief en staat nog volop in het leven. Werken, afspreken met vrienden, sporten, lekker de natuur in met je familie of gezellig samen eten: de gewoonste zaak van de wereld.