VITAMINES & MINERALEN

NIEUWSBRIEF.....

Nummer 6, 2015

Vitamines voor een stralende huid!

Je huid beschermt je het hele jaar door. Tegen kou, regen én hitte. Zeker nu, in de zon, moet je je huid natuurlijk in goede conditie houden. Vitamines helpen een handje. Tegelijkertijd is je huid zelf een vitamine D-fabriek. Nu, midden in de zomer, draait-ie op volle toeren!

Houden vitamines gevangenen in toom?

Vitamines, mineralen en visvetzuren hebben bewezen gunstige effecten op ons lichaam. Denk hierbij aan de vorming van ons DNA, bloed en botten of de rol bij onze weerstand. Maar hebben deze voedingsstoffen ook effect op ongewenst gedrag? Op 26 juni promoveerde Ap Zaalberg aan de universiteit van Nijmegen op dit onderwerp. Zijn proefschrift, ‘Nutrition, neurotoxicants and aggresive behaviour’, beschrijft onder andere een studie naar het positieve effect van supplementen op het gedrag van jonge gevangenen. Alle reden voor het Vitamine Informatie Bureau om Ap Zaalberg uitvoerig over dit onderwerp...

Verdwijnt vitamine D als ik een douche neem?

In de zomer hoor je veel over vitamine D. En dat is helemaal niet zo gek, als je weet dat de zomer dé periode is waarin je lichaam deze zonnevitamine aanmaakt. Maar kun je er ook teveel van aanmaken en als ik me insmeer, maak ik dan wel vitamine D aan? We beantwoorden de 10 meest verrassende vragen!