VITAMINES & MINERALEN

NIEUWSBRIEF.....

Nummer 7, 2015

Bewaren: wat betekent het voor vitamines?

Drink vers geperst sap meteen op, anders zitten er geen vitamines meer in. Een hardnekkige fabel die regelmatig voorbij komt. Maar hoe zit het nu precies met het behoud van vitamines? Consumenten willen dat graag weten. Door de jaren heen is er dan ook behoorlijk wat onderzoek naar gedaan. Daaruit blijkt dat vitamines gevoelig zijn voor licht, lucht, zuur en temperatuur. Maar de mate waarin verschilt per voedingsmiddel, vitamine, bewaar- en bereidingswijze.

5 Tips om te bewaren!

Steeds meer mensen, ook in de grote stad, verbouwen hun eigen groente en fruit. Augustus en september zijn voor veel groenten en fruit de oogstmaanden. Dat betekent meer sla, courgette, bloemkool, rozemarijn of bieslook dan je de komende weken in je maaltijd kunt verwerken. Ook dreigt een overschot aan fruit als rode bessen, bosbessen, bramen, perziken, pruimen en vijgen. Hoe bewaar je extra groente en fruit zonder dat de vitamines verloren gaan?

Back to school and work!

De vakantie zit erop en we gaan weer naar school en aan het werk. Na zo'n vakantie is ons lichaam natuurlijk goed opgeladen. Toch is het best moeilijk om het ritme weer op te pakken. Vitamines en mineralen geven je een steuntje in de rug en helpen je energieniveau op peil te houden. Het Vitamine Informatie Bureau geeft vijf tips om vol energie aan het nieuwe schooljaar te beginnen!