VITAMINES & MINERALEN

NIEUWSBRIEF.....

nummer 7, 2016

Individueel vitamine D-advies zwangeren?

Nieuw onderzoek aan de Universiteit van Southampton heeft aangetoond dat zwangere vrouwen gebaat zijn bij een individueel vitamine D-advies. Zo hebben vrouwen die in de winter moeten bevallen bijvoorbeeld vaker een vitamine D-tekort aan het einde van de zwangerschap dan vrouwen die in de zomer bevallen. Daarnaast lijkt het erop dat vrouwen die veel aankomen ook vaker een tekort hebben.

Zo kom je van die herfstdip af!

De blaadjes vallen van de bomen en de zomerzon is nu echt verdwenen. Het is volop herfst! Sommige mensen krijgen het zwaar. Zij zijn moe, lusteloos en prikkelbaar. Gelukkig is er veel aan te doen. Gezond eten is een wapen tegen de herfstdip. Heel belangrijk blijkt vitamine D. Dat halen we uit de dagelijkse voeding, maar ook uit zonlicht.

De strijd tegen de snottebel!

De ‘R’ zit weer in de maand en dan is het vaste prik: kinderen zijn verkouden. Het lijkt wel of er non-stop een snottebel onder hun neuzen hangt. Zorg daarom voor voldoende vitamines, die zijn belangrijk voor een sterke weerstand. En de kleintjes hebben in elk geval extra vitamine D nodig.