VITAMINES & MINERALEN

NIEUWSBRIEF.....

Nummer 8, 2015

Zo voorkom je een after summer-dip!

Langzamerhand doet de herfst echt haar intrede. Zo zorg je dat je dat zomergevoel lekker lang vast houdt en voorkom je een after summer-dip!

Opname van mineralen: een sterk verhaal!

Mineralen zijn stoffen die ons lichaam nodig heeft bij veel verschillende processen. Ze lijken op vitamines, maar er is een belangrijk verschil: vitamines komen uit de levende en mineralen uit de dode natuur. Dit betekent dat planten de mineralen uit de bodem moeten halen en dat mensen en dieren ze binnenkrijgen via hun water en voedsel. De eerste stap is: zorgen dat we voldoende mineralen binnenkrijgen. Maar dan ben je er nog niet, want in tegenstelling tot bij vitamines is de opname van mineralen afhankelijk van veel verschillende factoren.

Multivitamine: een goede aanvulling!

Vitamines en mineralen zijn onmisbaar voor een gezond lichaam. Gezonde en gevarieerde voeding is de basis om al die vitamines en mineralen binnen te krijgen. Dat staat buiten kijf. Maar wat als het niet lukt om gezond te eten, als je leefstijl vraagt om iets extra’s of als je in een risicogroep valt? Neem dan met een gerust hart een multivitamine, dat is een praktische en veilige aanvulling op je dagelijkse voeding.