Energie

Mannen verbruiken bij dezelfde hoeveelheid inspanning meer energie dan vrouwen. Dit komt doordat mannen in verhouding meer spierweefsel hebben dan vrouwen en dus meer energie kwijt zijn aan het gebruiken van al dat spierweefsel. Voor het activeren van deze energie hebben mannen meer behoefte aan bepaalde vitamines en mineralen.

Supplementen voor mannen

Dagelijks gezond en verantwoord eten is de basis. Als dat lukt is het niet nodig om een vitaminesupplement te nemen. Ben je aan de lijn, sport je veel, gebruik je medicijnen of eet je vegetarisch of veganistisch? Dan is het belangrijk dat je extra op je voeding let. Of je kunt een multivitamine als aanvulling overwegen.

Mannen met een donkerdere huidskleur en mannen die minder dan 15 minuten per dag met een onbedekt hoofd en onbedekte handen buiten komen wordt geadviseerd een extra vitamine D-supplement van 10 mcg per dag in te nemen. Dit doordat je huid in dat geval onvoldoende vitamine D aanmaakt en je te weinig vitamine D uit je eten kunt halen.

Rook je? Dan heb je een hogere behoefte aan vitamine C. Dit komt doordat je lichaam de opgenomen vitamine C afbreekt. Een vitamine C-supplement is in dat geval een goed idee. Of stoppen met roken natuurlijk, dat is nog beter.

Vitamines en mineralen voor mannen 

IIn het overzicht aan de rechterkant van de pagina zie je hoeveel vitamines en mineralen mannen van 19 t/m 50 jaar per dag nodig hebben.