Blijf eten aanbieden

Veel van het peuter-puberen draait om eten. Iets dat ze eerst heerlijk vonden willen ze nu niet meer eten. Maar houdt vol! Blijf het aanbieden! Want net als voor volwassenen is een gezonde en gevarieerde maaltijd goed voor kinderen. Er zitten dan genoeg vitamines en mineralen in om je kleine te laten groeien en ontwikkelen.

Supplementen voor peuters

De basis aan vitamines en mineralen krijgt je kindje binnen via een gezonde voeding. Voor kinderen tot 4 jaar wordt een vitamine D-supplement aangeraden. Zelf maken ze namelijk nog niet voldoende vitamine D aan door zon op hun huid en ook via eten kunnen ze niet genoeg vitamine D binnenkrijgen. Het advies is dagelijks 10 mcg vitamine D extra te geven.

Vitamine D-supplementen zijn verkrijgbaar in de vorm van druppels en capsules. Omdat vitamine D in vet oplosbaar is, zit er in de capsules altijd een beetje vet om vitamine D makkelijk op te kunnen nemen door het lichaam.

Vitamines en mineralen voor peuters

In het overzicht aan de rechterkant van de pagina zie je hoeveel vitamines en mineralen peuters precies nodig hebben per dag.