Geef je lichaam in 5 dagen een lenteboost!

  Tips

De zon begint weer te schijnen, het is langer licht en alles groeit en bloeit. Het is lente, maar het lijkt of je lichaam nog in de winterstand staat: je hebt weinig energie en voelt je lusteloos. Tijd om daar iets aan te doen! Zo zorg je voor extra energie in 5 dagen!

Dag 1: Neem een oppepper

Maak vandaag een pepsalade. Het is een heel natuurlijk verschijnsel dat je in de lente minder energie hebt. In de winter zijn de reserves namelijk uitgeput: de ‘batterij’ is als het ware leeg. In de eerste weken van de lente kan je lichaam dus best een oppepper gebruiken. Wanneer je je somber en lusteloos en vermoeid voelt, heb je baat bij een voeding die veel B-vitamines bevat. Bijvoorbeeld deze salade, ga naar het recept.

Dag 2: Kom in actie!

Zorg dat je vandaag minimaal een uur beweegt. Dat mag een uur bootcamp zijn, of tennisles, een stevige wandeling, werken in de tuin of op de fiets naar je werk, zolang je maar in actie bent. Door te bewegen voel je je fitter!

Dag 3: Check wat je eet

Hou vandaag bij hoeveel je eet en bekijk aan het einde van de dag of je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Eetmeter van het Voedingscentrum. Krijg je niet alle vitamines en mineralen binnen? Dan kun je een multivitamine nemen ter aanvulling.

Dag 4: Welterusten!

Ga vandaag op tijd naar bed en zorg dat je ongeveer 8 uur slaapt. De hoeveelheid slaap die je nodig hebt verschilt per persoon. 8 uur is het gemiddelde. Zorg dat je vannacht zoveel slaapt dat je morgenochtend uitgerust wakker wordt

Dag 5: Let's go outside!

Zorg dat je op deze laatste dag van de challenge naar buiten gaat. Vanaf deze periode maakt je lichaam weer vitamine D aan uit zonlicht. Te weinig vitamine D wordt in verband gebracht met depressie. Dus naar buiten gaan is belangrijk om je fit en vrolijk te voelen. Sommige groepen hebben extra vitamine D nodig. Doe de vitamine D test om te kijken of dit ook voor jou geldt.