Vol energie de lente in!

  Tips

Het is lente! Dit is een tijd waarin alles weer groeit en bloeit, en we graag naar buiten gaan. Misschien wil je in de tuin werken, je huis schoonmaken of lekker fietsen. Maar daarvoor heb je wel energie nodig. Soms voelen we ons een beetje moe als de lente begint. Gelukkig zijn er bepaalde vitamines en mineralen die ons kunnen helpen om weer energie te krijgen.

Belangrijke B-vitamines

B-vitamines zijn heel belangrijk. Ze helpen ons om eten om te zetten in energie. Dat is net als brandstof voor een auto. Zonder brandstof kan de auto niet rijden, en zonder B-vitamines hebben wij geen energie. Voor mensen die geen vlees eten, is het extra belangrijk om op vitamine B12 te letten. Dit zit vooral in dierlijk eten. Soms moet je dan een extra pilletje nemen om genoeg binnen te krijgen.

IJzer, koper en vitamine C

IJzer is ook heel belangrijk voor onze energie. Het zit in ons bloed en helpt om zuurstof naar alle delen van ons lichaam te brengen. Als we niet genoeg ijzer hebben, kunnen we ons moe voelen. Vitamine C helpt ons lichaam om ijzer beter op te nemen. Dus een glas sinaasappelsap bij je eten is een goed idee! Koper werkt samen met ijzer om ons te helpen fris en vol energie te blijven.

Iets extra's?

Het kan soms best een uitdaging zijn om elke dag alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Let er vooral op dat je voldoende B-vitamines, ijzer, koper en vitamine C binnenkrijgt. Deze combinatie helpt om je energie op peil te houden, zodat je volop van de lente kunt genieten.

Met deze tips kun je vol energie van de lente genieten. Ga lekker naar buiten, werk in de tuin, maak je huis schoon of maak die mooie fietstocht. Zorg goed voor jezelf met de juiste voedingsstoffen!

Lees hier waar veel ijzer in zit.

Lees hier waar veel koper in zit.

Lees hier waar veel vitamine C in zit.

Lees hier meer over B-vitamines.