Top 6 voedingsmiddelen met vitamine A

  Tips

Vitamine A is een belangrijke vitamine en speelt het een rol bij de groei, het gezichtsvermogen en de gezondheid van huid en tandvlees. We zetten 6 voedingsmiddelen voor je op een rij waar deze vitamine in zit!

1. Zuivel

In zuivel zit vitamine A. Niet alleen melk bevat deze vitamine, maar ook kaas en andere melkproducten bevatten deze vitamine.

2. Boter, halvarine en margarine

In roomboter zit het van nature, aan halvarine en margarine wordt vitamine A toegevoegd.

3. Eieren

Eieren zijn relatief rijk aan vitamine A. Wist je dat vitamine A alleen voorkomt in de eidooier? In het witte van een ei komt de vitamine niet voor. 

4. Gerookte paling

Ook vis bevat vitamine A. Vooral gerookte paling is rijk aan deze vitamine. Een portie van 100 gram is goed voor 1636 mcg vitamine A. Dat is ruim de hoeveelheid die je op een dag nodig hebt.

5. Wortelen

In wortelen zit 692 mcg RAE vitamine A per 100 gram en daarnaast ook nog 6984 mcg bètacaroteen. bètacaroteen wordt in het lichaam omgezet in vitamine A. Hun oranje kleur danken wortels trouwens ook aan bètacaroteen.

6. Leverworst

In lever zit erg veel vitamine A. Een portie leverworst op je boterham is al genoeg om de hoeveelheid vitamine A die je op een dag nodig hebt binnen te krijgen.