Notenrijst met paksoi, kipfilet en perzik

Oosters zoet en fris: Notenrijst met paksoi, kipfilet en perzik

 

Hoofdgerecht voor 4 personen

 
Ingrediënten

  • 300 g ongekookte notenrijst
  • 500 g kipfilet
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 2 stronken paksoi
  • 1 paprika
  • 2 à 3 stronkjes bosui
  • 2 perziken of 1 blik perziken
  • 3 eetlepels bak en braad of olie

Bereiden

Zet ruim water op voor de notenrijst op. Snijdt de kipfilet in stukjes en marineer deze met de sojasaus. Was de groente en perzik en snijdt ze in stukjes. Zowel de steel als de bladen van paksoi worden gebruikt. Kook de rijst verder volgens bereidingswijze achterop de verpakking. Roerbak de kipfilet in wat olie of bak en braad vloeibaar. Roerbak de groente vervolgens 3-5 minuten mee, behalve de bladeren van de paksoi. Roerbak als laatste enkele minuten de bladeren van de paksoi en de stukjes perzik mee. Giet de notenrijst af en combineer de notenrijst met een saus van roergebakken kipfilet, groente en perzik.

Eet smakelijk!