Pepsalade

'Pepsalade'  

Bijgerecht voor 4 personen

 
Ingrediënten

  • ½ kropsla
  • 75 gram eikenblad sla
  • 75 gram rucola
  • 2 handen vol spinazieblaadjes
  • 100 gram cherrytomaatjes
  • 4 eetlepels slaolie
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • Eventueel ½ eetlepel balsamico-azijn
  • 1 theelepel honing
  • Peper, zout en peterselie

Bereiden

Maak de kropsla en indien nodig ook de eikenbladsla en rucola schoon en sla ze droog. Spoel de spinazieblaadjes, verwijder de steeltjes en dep ze droog. Snijd grotere blaadjes eventueel in stukken. Was de cherrytomaatjes en snijdt ze in tweeën.
Maak een vinaigrette met de olie, azijn, honing, peper en zout. Hak de peterselie en roer deze door de vinaigrette.
Hussel alle slasoorten, spinazieblaadjes en cherrytomaatjes door elkaar en meng net voor het opdienen de vinaigrette erdoor.

De salade is bijvoorbeeld goed te combineren met een pasta.