Hebben vrouwen boven de 50 jaar extra vitamines nodig?

  Senioren

Er zijn een aantal vitamines en mineralen die extra aandacht verdienen boven de 50 jaar. De belangrijkste is vitamine D, daarvan hebben alle vrouwen boven 50 jaar extra nodig. Ons advies is om dagelijks een supplement te nemen met 10 microgram vitamine D.

Vitamine B12 is ook een vitamine die aandacht verdient. Naarmate we ouder worden is de kans groter dat vitamine B12 minder goed wordt opgenomen. Vitamine B12 komt voor in producten van dierlijke oorsprong, zoals vlees en vis, maar ook melkproducten en eieren.

Vitamine K verdient ook aandacht. Deze vitamine zorgt voor een goede bloedstolling, maar ook voor de aanmaak van bepaalde boteiwitten. Vitamine K komt voor in een gezonde dagelijkse voeding (o.a. in groene groente) en wordt aangemaakt door darmbacteriën.  

Zink is een mineraal dat zorgt voor een goede weerstand. Als we ouder worden krijgen we er uit de voeding vaak te weinig van binnen. Zink komt vooral voor in vlees, vis, haring, bruinbrood, peulvruchten en rijst.

Een multivitamine kan een waardevolle aanvulling zijn op de dagelijkse voeding. Er zijn speciale multivitamines voor 50-plussers op de markt.

< ga terug