Vitamine D-test

Vitamine D is een populaire vitamine. Dat is niet voor niets. Deze vitamine ondersteunt de botten. Vitamine D is ook goed voor de werking van de spieren, zorgt mede voor een goede weerstand en speelt bij tal van andere processen in het lichaam een rol.

Vitamine D wordt voor een groot deel aangemaakt in de huid, onder invloed van zonlicht. Daarnaast zit vitamine D van nature vooral in vette vis en wordt het toegevoegd aan margarine en halvarine en bak- en braadproducten.

Sommige mensen hebben méér vitamine D nodig dan anderen, maken minder (snel) vitamine D aan, of krijgen te weinig zonlicht op hun huid. Zij krijgen het advies om extra vitamine D in te nemen via een supplement. Dat zijn druppels, tabletten of capsules met vitamine D.

Wil je weten of jij extra vitamine D nodig hebt? Vul onderstaande vragen in voor jezelf, of voor je kind. Binnen enkele minuten weet je of jij (of je kind) extra vitamine D nodig hebt.

Er zijn mensen die van nature méér vitamine D nodig hebben dan anderen. Dit komt vooral doordat zij minder (snel) vitamine D aanmaken of doordat ze te weinig zonlicht op hun huid krijgen. Het is dan een goed idee om wat extra vitamine D in te nemen!  Bijvoorbeeld met een vitamine D supplement.

Wil je weten of jij of je kind extra vitamine D nodig heeft? Vul dan onderstaande vragen! Binnen enkele minuten heb je antwoord!

Vul je deze test in voor jezelf of voor je kind?
  • voor mijzelf
  • voor mijn kind