Alsmaar doorgaan, hoe houd je het vol?

  Nieuws

Drukke baan, druk thuis, iedereen die van alles van je wil. Doodmoe word je er soms van. Maar wat kun je doen? Rust nemen, vaker nee zeggen, lekker sporten, dat  helpt zeker. En met al dat haasten schiet goede voeding er ook weleens bij in. Met deze acht tips zorg je in elk geval voor de vitamines en mineralen die je die onmisbare energie leveren.

 1. Beker melk
  Een beker halfvolle melk bevat een kwart van de vitamine B2 die je dagelijks nodig hebt. Deze vitamine speelt een rol bij de stofwisseling van eiwitten, vetten en koolhydraten en zorgt zo dus voor energie.
   
 2. Bananen
  Bananen staan in de top-3 staan van meest gegeten fruit in Nederland. En dat is mooi, want het zijn echte vitamine B6-bommen. En vitamine B6 kan voor wat extra energie bij vermoeidheid zorgen.
   
 3. Groene groenten
  Groente is altijd een goed idee, maar groene groenten zijn echte oppeppers. Ze bevatten namelijk veel foliumzuur (B11), dat net als vitamine B2 en ijzer nodig is voor de vorming van rode bloedcellen.
   
 4. Kabeljauw
  Vis is niet alleen goed voor je hart en bloedvaten, maar het bevat ook veel vitamine B12. Net als vlees en andere dierlijke producten. En laat dat nou net één van de vitamines zijn die helpen bij vermoeidheid. Zet daarom minstens één keer per week vis op het menu.
   
 5. Sinaasappel
  Met één sinaasappel per dag heb je al bijna alle vitamine C te pakken die je per dag nodig hebt. Een keer geen zin in sinaasappel? Kiwi of zwarte bessen zijn prima alternatieven als het om vitamine C gaat.
   
 6. Volkorenbrood
  Brood is één van de belangrijkste leveranciers van ijzer in onze voeding. Een tekort aan ijzer kan zorgen voor bloedarmoede waardoor je je slap en lusteloos voelt. Broodnodig dus!
   
 7. Pure chocola
  Wie wordt er nou niet blij van een stukje chocola? En pure chocola bevat bovendien ook nog eens magnesium, dat ook helpt bij vermoeidheid en futloosheid. OK, er zit niet het meeste magnesium in van alle voedingsmiddelen, maar het is wel de lékkerste bron.
   
 8. Multivitamine
  Een multivitamine bevat alle vitamines en mineralen die helpen om je fit en minder vermoeid te voelen. Dus ben je gewoon niet vooruit te branden, dan kan een multivitamine als aanvulling op je voeding je net de oppepper geven die je nodig hebt.