Het is misschien lastig om je puber aan tafel te krijgen en de frikandelbroodjes en energy drink zullen vast in sommige lunchpauzes in de supermarkt gehaald worden. Helaas zitten hier maar weinig vitamines en mineralen in. Terwijl juist in deze periode is gezonde en gevarieerde voeding erg belangrijk. 

Supplementen

Als je kind gezond en gevarieerd eet krijgt hij alle vitamines en mineralen binnen die hij in zijn pubertijd nodig heeft. Eten kan een gekke rol spelen in de pubertijd. Zo kan er enerzijds sprake zijn van ongezond en onregelmatig eten. Anderzijds kan een puber besluiten op dieet te gaan en lange tijd te weinig eten. In beide gevallen kan een tekort aan vitamines en mineralen ontstaan. Lukt dagelijks gezond en gevarieerd eten niet, dan is het een idee om een multivitamine als aanvulling te gebruiken.

Tieners met een donkerdere huid, tieners met bedekkende kleding zoals bijvoorbeeld een hoofddoek of tieners die minder dan 15 minuten per dag buitenkomen wordt geadviseerd om dagelijks een vitamine D-supplement van 10 mcg extra in te nemen.

Vitamines en mineralen voor kinderen 14 t/m 18 jaar

In het overzicht aan de rechterkant van de pagina zie je hoeveel vitamines en mineralen kinderen van 14 tot en met 18 jaar precies nodig hebben per dag.